NAJVEĆA ŽELJA NARODA BILA BI OSTVARENA: Radomir Antić ponovo selektor Srbije?!
Radomir Antić je prva želja FSS-a za novog selektora, Foto: Starsport©

Prva želja FSS-a

NAJVEĆA ŽELJA NARODA BILA BI OSTVARENA: Radomir Antić ponovo selektor Srbije?!

Nekadašnji selektor svakako i dalje ima ogromnu podršku javnosti

Objavljeno:

Radomir Antić ponovo na klupi Srbije! Priznaćete zvuči neverovatno, ali upravo je on želja čelnika Fudbalskog saveza za novog selektora.

"Orlovi" su ostali bez stratega posle otkaza Mladenu Krstajiću usled debakla doživljenog protiv Ukrajine i sada im je potreban ozbiljan stručnjak da bi ih konsolidovao i poveo ka plasmanu na EURO 2020. godine.

A takav je baš legendarni bivši trener Reala, Barselone i Atletiko Madrida i zato je on prva želja FSS-a, saznaje "Blic".

Radomir Antić je bio omiljeni selektor u narodu
Radomir Antić je bio omiljeni selektor u narodufoto: Dado Đilas

Antić je maestralno vodio selekciju Srbije do Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine i po mišljenju celokupne javnosti bio naš najbolji selektor u poslednjih 30 godina, dok smo u njegovo vreme igrali najlepši fudbal.

Na Svetskom prvenstvu smo neočekivano poraženi od Gane, ali smo se izvadili pobedom nad Nemcima što nam je i dalje najveći trijumf još od 1990. godine i pobede nad Španijom u osmini finala Mundijala u Italiji, ali smo skupo platili brojne promašaje u poslednjem kolu protiv Australije i nesrećno ispali posle grupne faze.

Nakon toga došlo je do raskola između Antića i tadašnjeg rukovodstva Saveza, pa je on posle samo dve utakmice u kvalifikacijama za EURO 2012. dobio otkaz.

Od tada je radio kao trener dva kineska tima, Šandonga i Hebeija, dok je tokom karijere vodio i Saragosu, Ovijedo i Seltu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.