HALO, BANE, DOLAZI NA MARAKANU! Marko Marin zove Ivanovića u Zvezdu!
Foto: Espreso.co.rs

espreso intervju

HALO, BANE, DOLAZI NA MARAKANU! Marko Marin zove Ivanovića u Zvezdu!

Bolje da pričam oči u oči sa njim, nego preko telefona. Ako je nekad trenutak da dođe, sada je - rekao je kapiten srpskog šampiona

Objavljeno: 19:09h
Nikola Husein

Nenad Milijaš je završio svoju misiju u Crvenoj zvezdi, sada je red na Marka Marina da ostavi trag na Marakani. Novi kapiten crveno-belih, svestan je da je dobijanjem trake dobio veliku odgovornost i da su ulozi samo još povećani. Međutim, Marin kaže da mu ne smeta izazov, naprotiv.

- Velika je čast biti kapiten Crvene zvezde, nisam očekivao prošle sezone da ću dobiti traku. Istina, ja sam bio jedan od trojice, četvorice igrača na terenu koji su predvodili ekipu. Ne vodi ekipu samo jedan igrač, ima nas dosta fudbalera koji mogu da preuzmu odgovornost.

Pored trake, Marin je dobio i dres sa brojem 10.

- Preuzeo sam desetku od Milijaša, taj broj sam nosio u Verderu i Olimpijakosu. To je takođe velika stvar, nije samo običan broj. Pogledamo istoriju, ko je sve nosio taj dres… kao klinac sam nosio Zvezdin dres, nije bilo imena, ali je bila desetka! Naš bivši as, Dejan Savićević, nosio je desetku i u Milanu…

Došlo je i do zamene u formaciji. Marin je prešao na levu stranu terena, dok je Ivanić zauzeo njegovo mesto u protekloj sezoni.

- Malo sam promenio poziciju, već i prošle godine sam igrao na poziciji levog krila. Nećemo dozvoliti protivniku da zna sistem kojim igramo. Mnogi misle da je naš sistem 4-2-3-1, ali je zapravo 4-3-3. Imamo dve osmice i dve desetke. Agresivna igra nam stvara veću mogućnost za presing, ali opet, zavisi protiv koga igramo.

O Suduvi i eventualnom Helsinkiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona...

- Oni su usred takmičenja, zato su bitne prijateljske utakmice, da uđemo u ritam. Nema sumnje ko je kvalitetniji. Znam kako se ulazi u Ligu šampiona, kad god sam igrao kvalifikacije, došao sam do elite. Sa Verderom, Olimpijakosom, nadam se da će i ove godine biti tako. Dugačak je put, to je osam utakmica. Moramo da uđemo bar u Ligu Evrope, ali naš cilj je Liga šampiona.

Bio je primetan pad u finišu "proleća", pogotovo u finalu Kupa Srbije.

- Neću da dozvolim da se prošla sezona sudi na osnovu finiša. Nije bilo dobro uopšte protiv Partizana, sada će biti mnogo bolje. Posle poraza od Čukaričkog smo pali, ali to su bile poslednje utakmice u sezoni. Radnički je bio meč za titulu, Partizan takođe se nije pitao protiv nas u plej-ofu… mislim da će svi biti srećniji od starta kvalifikacija kad nas budu videli. Hoćemo da stavimo do znanja da je teško igrati protiv nas i drugima, da smo tvrda ekipa.

Marko Marin sa kapitenskom trakom oko ruke
Marko Marin sa kapitenskom trakom oko rukefoto: Espreso.co.rs

Navijači Marina gledaju kao Zvezdinog Mesija, ali nekad možda imaju prevelike zahteve od Marka.

- Dobro, to sam ja sa svojom igrom nametnuo, realno je da sam tu da rešim utakmice – da dam asistenciju, gol, ali ima top igrača u svetu, ne bih se poredio ni sa kim. Bilo bi mi krivo da sam napustio Zvezdu u zimskom prelaznom roku. Ne bih uzeo titulu, odlučio sam se na pravi korak.

Malo o Nemačkoj i zemlji koja mu je dala sve...

- Zadovoljan sam životom u Beogradu, supruga i dete takođe, u klubu je sve super. Ne fali mi ništa, a kad ste zadovoljni, to se vidi odmah na terenu. Ali, kada budem završio karijeru, živeću u Nemačkoj. Te 2010. godine na Mondijalu u Južnoj Africi nije bilo svejedno igrati protiv Srbije, ali i Nemačku doživljavam kao svoju zemlju. Tamo sam odrastao, osećam se kao kod kuće.

Marin je produžena ruka Vladana Milojevića na terenu
Marin je produžena ruka Vladana Milojevića na terenufoto: Beta/Branislav Božić

Navijači Zvezde se pitaju da li kapiten ostaje u klubu i posle 31. avgusta, kada se završava letnji prelazni rok.

- Ne bavim se temom da li ću ostati posle 31. avgusta. Bitno je da uđemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Puna koncentracija je na tome. Ne moramo da pričamo na temu „šta ako ne uđemo“. Mislim da ćemo da uđemo, a onda neće biti priče o mom odlasku – zaključio je Marin.

Marin se dobro poznaje sa Banetom Ivanovićem, sa kojim je bio saigrač u Čelsiju i ima poruku za njega...

- Radujem se utkmici sa Zenitom, jer ću videti Baneta Ivanovića. Pokušaću da ga nagovorim da dođe kod nas. Koliko je teško videću za par dana. Bolje da pričam oči u oči sa njim, nego preko telefona. Ako je nekad trenutak da dođe, sada je!

BONUS VIDEO:

(Izveštaš iz Austrije, Nikola Husein)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.