DANCI ODUČILI ORLIĆE OD FUDBALA, ALI ISPALI SA EP: Srbija se vraća kući - bez ijednog osvojenog boda!
Orlići na Evropskom prvenstvu, Foto: Rts/Printscreen

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE

DANCI ODUČILI ORLIĆE OD FUDBALA, ALI ISPALI SA EP: Srbija se vraća kući - bez ijednog osvojenog boda!

Jedini pogodak naši reprezentativci do 21 godine postigli su iz penala u onom debaklu protiv Nemaca

Objavljeno:

Mlada reprezentacija Danske došla je do pobede nad Srbijom od 2:0 u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Italiji i San Marinu (prvom domaćinu nekog takmičenja koji na njemu nije učestvovao).

Na taj način, Orlići se vraćaju kući bez osvojenog boda, uprkos velikim očekivanjima javnosti, ali ni Danci nisu prošli mnogo bolje, jer sa gol razlikom 6:4 sigurno neće biti najbolja drugoplasirana ekipa, pa možda čak ni druga u tom poretku (podsetimo, iz tri grupe, samo prvoplasirani timovi plus najbolji drugoplasirani idu u polufinale).

Danci su poveli još sredinom prvog poluvremena, kada je u 21. minutu strelac bio Brun Larsen, da bi 30 minuta kasnije, početkom drugog dela igre Rasmusen postavio konačnih 2:0.

Protivnicima našeg mladog sastava bilo je potrebno da pobede sa tri ili više gola prednosti kako bi prestigli Italijane, koji imaju gol razliku 6:3, a onda i kako bi se nadali da će Rumuni pobediti Francuze i poslati ih na dno liste drugoplasiranih (oba ta tima imaju po šest bodova, remi i jedne i druge šalje u polufinale).

Srbija nije imala gotovo nikakve šanse, a ulazak Luke Adžića pri rezultatu 0:2 malo je uneo svežine u naše redove, ali nije uspeo da donese toliko željeni pogodak koji bi bar malo popravio sada već katastrofalan utisak.

U drugom meču naše grupe, Nemačka i Austrija remizirali su sa 1:1, i na taj način su se Nemci plasirali u narednu rundu kao prvoplasirani.

Valja napomenuti da je Srbija sada i definitivno ostala bez ikakvih šansi za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.