PARTIZAN MI JE OTEO VILU NA DEDINJU I KAFIĆ! Odigrali su prljavo i prevarili su me!
Nenad Stojković, igračka legenda Partizana, Foto: Youtube/DanasConferences

Ispovest legende crno-belih

PARTIZAN MI JE OTEO VILU NA DEDINJU I KAFIĆ! Odigrali su prljavo i prevarili su me!

Zbog nekorektnih poteza uprave ostao je i bez transfera u tadašnjeg prvaka Evrope, Hamburger

Objavljeno: 10:04h

Legendarni bivši fudbaler Partizana, Nenad Stojković, ispričao je kako su ga tadašnji čelnici crno-belih ostavili bez vile na Dedinju i kafića u Beogradu, ali i kako su mu upropastili transfer u Hamburger.

Jedan od najboljih centarhalfova sveta svojevremeno i čovek koji je čak 4 puta igrao za reprezentaciju Evrope, u svojoj ispovesti za nedeljnik "Ekspres" ispričao je kako ga je njegov klub razočarao i kada je trebalo da ostvari inostrani transfer, ali i kada je trebalo da mu se oduži za sve što je učinio u crno-belom dresu.

- Mene je povredio Partizan. Bili su nekorektni prema meni kada mi je isticao ugovor, nisu ispoštovali ono što je u njemu pisalo. Posle odlaska ja nikada nisam pozvan ni na jednu svečanost ili neko klupsko događanje. Ja sam za klub persona non grata. To se događalo kad su u Partizanu vedrili i oblačili Dragan Papović, Jovo Popović i Krsto Kijac. Istu politiku podržali su kasnije i Zečević, Bjeković i Ćurković - počeo je svoju priču Stojković.

A šta se zapravo dogodilo?!

- Trebalo je da po ugovoru koji sam potpisao dobijem vilu na Dedinju i kafić u Ulici Vuka Kardžića. To je bio dogovor iz 1979. koji je pretočen u ugovor koji je u ime Partizana potpisao tadašnji predsednik Nikola Lekić. Klub to nije ispunio, promenile su se i uprave, predsednici. “Vojsku” su u rukovodstvu nasledili “policajci”. Studirao sam na Fakultetu za opštenarodnu odbranu, što je zahtevalo da zbog vežbi odsustvujem iz tima. I odsustovao sam, ali nisam znao neke stvari. Konkretno, šta se u takvim situacijama računa a šta ne u radni staž. Oni jesu, odigrali su prljavo, prevarili me. I da ne komplikujem, više im je odgovaralo da odem bez obeštećenja nego da ispune obaveze iz ugovora. Moglo im se, bili su moćni. Zahvaljujući nečijoj bahatosti, propao mi je i ugovor sa Hamburgom po kome je trebalo da dobijem 1.600.000 maraka i godišnju platu od 300.000 maraka.

A o tome šta se dogodilo sa transferom u Hamburger, koji je u to vreme bio jedan od najboljih timova Evrope, pričao je u intervjuu za isti list još 2017. godine.

- Imao sam sjajnu ponudu Hamburgera. Ugovor na 1,6 miliona maraka plus 300.000 neoporezovanih. U staroj Jugi bo je običaj da se pred početak sezone organizuju jake prijateljske utakmice. U julu 1978, dočekali smo Hamburger. Vodio sam baš žestoke duele s Horstom Hrubešom i već tad sam saznao da se oni interesuju za mene. Pet godina kasnije, HSV je osvojio Kup šampiona nakon pobede nad Juventusom. Dobio sam poziv i sjajne uslove, ali čelnici Partizana imali su neku svoju računicu i planove pa sam morao na dosluženje vojnog roka od tri meseca pošto smo mi s Fakultetom opštenarodne odbrane toliko služili. Kasnije se pojavio Monako i bilo mi je samo važno da odem - ispričao je tada Stojković.

On je za Partizan odigrao 499 utakmica i postigao 8 golova i tri puta je bio šampion stare Jugoslavije. Kasnije je branio boje Monaka, Monpljea, Miluza, Nansija i Amijena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Ekspres.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.