DISKRETNI HEROJ CRVENE ZVEZDE: Dušan Jovančić o stvarima koje ne smeju da se ponove crveno-belima u sledećoj sezoni
Duašan Jovančić, Foto: Starsport©

espreso intervju

DISKRETNI HEROJ CRVENE ZVEZDE: Dušan Jovančić o stvarima koje ne smeju da se ponove crveno-belima u sledećoj sezoni

Raport sa pripremama u Austriji

Objavljeno: 19:02h
Nikola Husein

Nije Zvezda briljirala u prolećnom delu sezone, svesni su toga i čelnici i stručni štab velikana iz Ljutice Bogdana, ali nakon dve izuzetno uspešne sezone u Evropi začinjene domaćim titulama "Delije" su podigle lestvicu očekivanja i sa punim pravom nadaju se da će od septembra do decembra širom Starog kontinenta bodriti voljeni klub.

Jedan od igrača koji su bili stub srpskog prvaka u prethodnoj sezoni je Dušan Jovančić. centralni vezista, koji je iz senke došao do čoveka od velikog poverenja Vladan Milojevića.

Rođeni Beograđanin, koji je zaobilaznim putem došao do Marakane, sa pripema u austrijskom planinskom mestu Vindišgarsten poručuje da će i ovo leto biti puno uzbuđenja za navijače našeg najtrofejnijeg kluba.

- Svesni smo svi u klubu da smo imali u jesenjem delu sezone nekoliko mečeva ispod naših očekivanja i ispod kriterijuma koji zahteva ovako veliki klub. Ali, uveravam sve da se jesen neće ponoviti, analizirali smo naše propuste i odlično radimo ovde u Austriji, trener Milojević nas odlično sprema dva puta dnevno tako da ne sumnjam u dobra izdanja već od utakmice protiv Suduve u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Došao je tiho, ali je postao ključan igrač crveno-belih
Došao je tiho, ali je postao ključan igrač crveno-belihfoto: Starsport©

Popularni Jovanča, koji je ušao u igru krajem prvog poluvremena revanš utakmice plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona protiv Salcburga krajem avgusta prošle godine kada su crveno-beli stigli od 0:2 do 2:2, veruje da bi i ovog leta mušema najelitnijeg takmičenja mogla da se vijori na centru stadiona "Rajko Mitić".

- Taj uspeh i plasman u Ligu šampiona je svakako kruna ove generacije. To je, objektivno govoreći, najveći uspeh Zvezde još od Barija. Imali smo prilike da igramo utakmice protiv odličnih ekipa i da napredujemo kao fudbaleri, kao ličnosti. Idemo korak po korak i ovoga leta, pa dokle doguramo. Prvo da prođemo litvansku Suduvu, a nakon toga ćemo razmišljati o narednom rivalu, najverovatnije Helsinkiju. Teži rivali nas čekaju od trećeg kola, posebno zbog toga što tada nećemo biti nosioci, ali ako hoćemo u Ligu šampiona, onda pre ili kasnije moramo da odmerimo snage sa uslovno boljima od sebe - rekao je Jovančić sa priprema Zvezde

Upravo su mečevi sa Liverpulom, Pari Sen Žermenom i Napolijem pomogli crveno-belima da vide gde stoje u odnosu na sam krem fudbala. Vezista srpskog šampiona nema dilemu oko toga ko je najbolji vezista protiv kojeg je igrao.

- Marko Verati je ostavio najpozitivniji utisak na mene. Italijan je odličan na lopti, jak, sa preciznim pasom, zaista odličan igrač. Ima i te kako atraktivnijih fudbalera od njega, ali Verati je tip fudbalera kojeg bi svaki tim samo mogao da poželi. Veliki je znalac i radnik na terenu, svugde stiže - zaključio je Jovančić.

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa sa priprema Crvene zvezde - Nikola Husein)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.