ĐOROVIĆ POSLE DEBAKLA: Nisu krivi novinari, ali molim vas, moramo da čuvamo ove igrače! Oni su budućnost!
Goran Đorović, Foto: EPA/Franco Debernardi

SELEKTOR SE OGLASIO

ĐOROVIĆ POSLE DEBAKLA: Nisu krivi novinari, ali molim vas, moramo da čuvamo ove igrače! Oni su budućnost!

- Mi znamo da je teško srpskom narodu gde god da živi, ne samo zbog ovog poraza - istakao je

Objavljeno: 09:28h

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je i drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu, posle Austrije od nje je bila bolja Nemačka, a selektor Goran Đorović kaže da sledi vreme za duboku analizu.

- Posle kvalifikacija niko nije očekivao sve ovo. Postoji vreme za duboku analizu, teško je u ovom momentu pričati. Ja sam ekipu selektirao i doveo na Evropsko prvenstvo. Mislim da su ovi igrači budućnost našeg fudbala i da bi trebalo da ih čuvamo. Dešavaju se ovakvi porazi, pa i teži - rekao je Đorović na konferenciji za novinare.

Na pitanje ko je onda kriv za katastrofu u Trstu, da nisu možda novinari, jer su se igrači žalili na kritike u medijima prethodnih dana, Đorović je rekao:

- Nisu krivi novinari, ni javnost. Molim vas samo da zaštitite igrače, da ih poštedimo. Ako neko treba da plati cenu, to sam ja. Kritika je zaslužena, sve ćemo potanko analizirati, ali targetirajte samo mene - rekao je Đorović.

Goran Đorović
Goran Đorović foto: Starsport©

- Počeli smo dobro, ali prvi gol je bio šok za nas. Analiziraćemo šta smo uradili i probati da izvučemo pouke za dobrobit srpskog fudbala. Nije im lako, dali su sve što su mogli. U to nemojte sumnjati. Lako je pričati posle završene utakmice šta bi bilo – kad bi bilo. Lako je biti general posle bitke. Analiza će biti napravljena za budućnost i tad ćemo videti šta i kako - naglasio je Đorović.

Selektor Orlića je istakao i da eliminacija u grupnoj fazi ne znači smak sveta.

- Mi znamo da je teško srpskom narodu gde god da živi, ne samo zbog ovog poraza. Niko nije želeo da se ovo desi, ali ovakve stvari se dešavaju u fudbalu. Nismo želeli da razočaramo srpski narod, niti da ga povredimo. Igrači su im dali mnogo u prošlosti, daće im i u budućnosti - rekao je Đorović.

U trećem kolu, srpske fudbalere čeka susret sa Danskom, a taj meč je na programu u nedelju u Trstu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.