VRATIO SE U ITALIJU I VEĆ PRAVI ŠOU: Uporedio sebe sa Fergusonom i najavio napad na Ligu šampiona!
Maurisio Sari, Foto: EPA/Neil Hall

KRUNA KARIJERE

VRATIO SE U ITALIJU I VEĆ PRAVI ŠOU: Uporedio sebe sa Fergusonom i najavio napad na Ligu šampiona!

Novi strateg Juventusa je u prošloj sezoni vodio Čelsi sa kojim je osvojio Ligu Evrope

Objavljeno:

Novi trener Juventusa Maurisio Sari rekao je da je dolazak u taj fudbalski klub kruna njegove duge i teške karijere.

Stara dama biće 20. tim koji će italijanski stručnjak predvoditi sa klupe.

- Juventus mi je pružio priliku i to je kruna moje karijere, od koje je 80 odsto bilo izuzetno teško. Mislim da sam poštovao svakoga i davao sam sve od sebe, u svakom klubu - rekao je Sari na konferenciji za novinare u Torinu.

Maurisio Sari
Maurisio Sari foto: EPA/Neil Hall

Novi strateg Juventusa je u prošloj sezoni vodio Čelsi sa kojim je osvojio Ligu Evrope, a dolazak u Torino je zasmetao pristalicama i upravi Napolija koji je Sari nekada trenirao.

- Neke poruke su mi fudbaleri poslali, uz drugačiji ton i pogled na profesiju. Ponekad igrači kažu stvari koje se uklapaju u sredinu u kojoj su. Bio sam tri godine u Napoliju i iz poštovanja sam odlučio da odem u inostranstvo (Čelsi). Zbog potrebe da se vratim u Italiju, dobio sam ponudu od Juventusa i to je to. U svom životu sam svakoga poštovao i davao sam 110 odsto u svakom klubu. Isto ću da radim i za ove boje, ne mogu više od 110 odsto. Moji izbori su logični i nema potrebe pisati roman oko toga. Kada me je Juventus kontaktirao, sezona je bila u jeku. Za 30 godina rada, nikada nisam video da je jedan klub toliko odlučan da dovede nekog trenera i to me je ubedilo. Nikada nisam video da je toliko direktora odlučno u nameri da dovedu jednog trenera. Bili su odlučni, uvereni i ujedinjeni u njihovom izboru - dodao je.

Sari će pokušati da nastavi tradiciju osvajanja trofeja sa Juventusom
Sari će pokušati da nastavi tradiciju osvajanja trofeja sa Juventusom foto: EPA/Andrea Di Marco

Njegova taktika je bila predmet komentara u Premijer ligi.

- Ne radi se o radu u jednom segmentu, očigledno, moj fudbal je drugačiji. Moram da shvatim koliko mojih ideja mogu da primenim i da to bude produktivno. Moram da osvojim više bodova, a ne manje, koristeći svoju filozofiju. Sve je u ravnoteži, šta je do taktike, a koliko do onoga što ostavljamo fudbalerima. Ako mene pitate, voleo bih da Pjanić pipne loptu 150 puta po utakmici. Međutim, sve je u ravnoteži i različitim karakteristikama. Nameravam da dam mojim igračima više slobode u završnici, gde igrači mogu više da improviziju. Prethodnih godina forsirao sam 4-3-3, ali sistem 4-3-3 je u Čelsiju mnogo drugačiji od onog u Napoliju. Morali smo da pratimo karakteristike Edena Azara, pošto je mogao da promeni utakmicu, ali je njegovo prisustvo, takođe, uticalo na odbranu, na čemu smo morali da radimo. Pre ovog sistema, dugo sam forsirao 4-3-1-2, videćemo. Došao sam juče, Aleksu Fergusonu je trebalo 20 godina da nametne svoj stil u mladim kategorijama i u seniorskoj ekipi. Voleo bih to da uradim, ali to bi bio veoma, veoma dug proces. Mislim da nisam dovoljno mlad da ostanem ovde dugo kao što je Ferguson u Mančester junajtedu - izjavio je Sari na predstavljanju.

Maurisio Sari
Maurisio Sari foto: AP/Darko Bandić

Na klupi Juventusa je Sari zamenio zamenio Masimilijana Alegrija, koji je osvojio pet uzastopnih titula u Italiji, ali ne i Ligu šampiona u kojoj je dva puta uspeo da dođe do finala.

- Znamo da nije lako osvojiti sve što je on osvojio u poslednjih pet godina. Njegovi rezultati bili su izvanredni. Juventus će ići na osvajanje Lige šampiona, ali takođe, ima osam ili devet ekipa koje su u istoj situaciji. Osećam veću odgovornost osvajanja trofeja u Italiji - rekao je Sari na konferenciji za medije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.