DOBILI SMO ŠAMAR, SAD DA POKAŽEMO NEMCIMA: Orlići tvrde da nisu autsajderi i da imaju kvalitet da sruše Pancere!
Andrija Živković je optimista, Foto: EPA/Franco Debernardi

Odlučujući meč

DOBILI SMO ŠAMAR, SAD DA POKAŽEMO NEMCIMA: Orlići tvrde da nisu autsajderi i da imaju kvalitet da sruše Pancere!

Kapiten i selektor veruju u dobar rezultat

Objavljeno: 09:56h

Selektor Goran Đorović i kapiten Andrija Živković poručuju da se Srbija neće predati uprkos startnom porazu od Austrije.

"Orlići" su na startu Evropskog prvenstva izgubili od Austrije 0:2, a u četvrtak se u drugom kolu sastaju sa Nemcima, koji su savladali Dansku 3:1.

- Nikome nije prijao poraz od Austrije, ali verujem u ove momke, jer znam da imaju kvalitet za mnogo više od onoga što smo prikazali u prvom kolu. Radili smo dosta na psihološkom planu. Bitno je bilo i da se ekipa odmori - počinje Đorović izlaganje.

Goran Đorović kaže da neće leteti glave zbog poraza od Austrije
Goran Đorović kaže da neće leteti glave zbog poraza od Austrijefoto: EPA/Franco Debernardi

Ističe da ne bi sada trebalo nikome skidati glavu, pa na pitanje da li će biti nekih kadrovskih promena u timu - izuzev prinudne zbog crvenog kartona Vukašina Jovanovića - odmahuje glavom.

- Čim se izgubi utakmica kolektiv je podbacio. I nema razloga da nešto radikalno menjamo. Ovi igrači su nam u prošlosti dali mnogo toga i ne treba da posle jednog poraza sve to zaboravimo. Nije ni njima lako pao ovaj poraz, ali moraju da se podignu. To je sve sport, postoje pobede i potoje porazi.

Na istu temu govorio je i Andrija Živković, uveren da se Orlićima neće ponoviti onako loš start.

- Znate kako, teško je kad se izgubi prva utakmica. Posle utakmice nismo ni mogli da razgovaramo, vruće su glave bile, bolje je bilo pustiti da prenoći. Posle smo razgovarali, dogovorili se da ne smemo da ulazimo u meč kao protiv Austrije. Moramo jače, agresivnije, pametnije. Dobili smo jak šamar i uveren sam da smo se trgli, dobro razmislili o svemu. Bićemo pametniji sada, jer imamo mi šta da pokažemo.

Iz tabora reprezentacije Srbije upućuje se jasna poruka:

- Nismo autsajderi protiv Nemačke! Znamo protiv koga igramo, znamo gde smo, samo moramo da pokažemo i naš kvalitet. Nema više vraćanja na Austriju, nema ni vremena. Samo mislimo o Nemačkoj.

Meč između Nemačke i Srbije igra se sutra na stadionu „Nereo Roko”, sa početkom od 21h.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.