POSLE 17 GODINA: Klub sa Kosova i Metohije igra u Srpskoj ligi!
Trepča posle 17 godina u Srpskoj ligi, Foto: Printskrin

velika radost navijača

POSLE 17 GODINA: Klub sa Kosova i Metohije igra u Srpskoj ligi!

Vraćanje na staze stare slave

Objavljeno:

FK Trepča igraće posle 17 godina u Srpskoj ligi, a vest da se klub plasirao u viši rang takmičenja oduševila je stanovnike ne samo Kosovske Mitrovice, nego svih ljubitelja fudbala sa prostora AP KiM, koji pamte uspehe jednog od najstarijih drugoligaša stare SFRJ.

"Ono u šta je malo ko verovao ipak se obistinilo. Nova uprava na čelu sa Milanom Radoičićem od samog preuzimanja kluba imala je samo jedan cilj-ulazak u viši rang takmičenja i vraćanje kluba na stare staze uspeha i slave", saopštio je fudbalski klub "Trepča".

I pored početnih loših rezultata kada je klub u 5. kolu bio na poslednjem mestu, dolaskom nove uprave i dovođenjem iskusnog trenera Milojka Gošića sve je krenulo kako se poželeti može.

Igrači su krenuli sa redovnim treninzima a uprava je svoje obaveze prema njima izvršavala i više nego redovno, što se vratilo odličnim rezultatima. U sledećih osam kola osvojeno je 19 bodova, što je na kraju jesenjeg dela sezone dalo upravi motiv da se dodatno pojača igrački kadar i da se proba da se koliko toliko približi vodećoj ekipi Sušice iz Kragujevca.

Uporedo radilo se na sređivanju terena, nabavci potrebnih mašina za održavanje terena, sređivanju ekonomata, nabavci nove opreme, renoviranju kancelarija u gradu i svega ostalog što priliči jednom ozbilknom i ambicioznom klubu.

Tamo gde je stao trener Gošić koji je nažalost zbog porodičnih problema mora da se povuče, nastavio je novi trener Zoran Lučić koji je uspeo da za vrlo kratko vreme zadobije poverenje svih igrača i nastavi sa odličnim rezultatima. Nažalost, velika bodovna razlika je ipak bila nedostižna tako da je FK "Trepča" na kraju sezone 2018/2019 zauzeo visoko treće mesto.

I pored velikih problema na koje je klub nailazio usled teške političke situacije na prostoru AP Kosova i Metohije, nova uprava na čelu sa Milanom Radoičićem nije gubila nadu, pa se u jednom trenutku pojavila tada minimalna šansa da se ipak ostvari cilj.

Pričalo se o proširenju lige, o problemima FK Slobode iz Užica i nadi da se FK "Trepča" kao treća plasira u viši rang.

San je postao java i vest da se FK Trepča plasirala u viši rang takmičenja oduševila je stanovnike ne samo Kosovske Mitrovice nego svih ljubitelja fudbala sa prostora AP KiM koji pamte uspehe jednog od najstarijih drugoligaša stare SFRJ.

Ovih dana na adresu kluba stižu čestitke sa svih strana a posebno od legendi kluba čije slike krase klubske prostorije.

"Uprava kluba će znati da ceni veliku podršku od sponzora kluba, a pre svega od 'Banke Poštanske štredionice' AD Beograd,'MTS DOO' Severna Mitrovica, Opštine Kosovska Mitrovica i od mnogih drugih.

Cilj u narednoj sezoni je ulazaj u Prvi ligu", saopstio je FK "Trepča".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.