HRVATI PROŠLI GORE OD ORLIĆA: Sin Georgija Hadžija i drugari razbili Vatrene! Francuzi preokrenuli za šest minuta!
Mlada fudbalska reprezentacija Rumunije razbila Hrvate, Foto: EPA/Luca Fanfani

EP ZA MLADE

HRVATI PROŠLI GORE OD ORLIĆA: Sin Georgija Hadžija i drugari razbili Vatrene! Francuzi preokrenuli za šest minuta!

U drugom meču prvog kola Grupe C u 21.00 sastaju se Engleska i Francuska. U drugom kolu u petak igraće Engleska - Rumunija i Francuska - Hrvatska

Objavljeno: 23:07h

U21 reprezentacija Rumunije pobedila je vršnjake iz Hrvatske sa 4:1 (2:1) u utakmici prvog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu za mlade.

Na meču odigranom u San Marinu, Rumuni su imali veliku podršku navijača, kojima su doneli veliku radost trijumfom nad favorizovanim rivalom.

Rumuni su poveli već u 11. minutu iz penala. Škotski sudija Maden je posle odgledanog snimka odlučio da pokaže na belu tačku, a najbolji strelac ekipe Georg Puškaš bio je siguran realizator najstrože kazne.

Samo tri minuta kasnije Rumunija je duplirala prednost preko Janisa Hadžija, sina legendarnog Georgija Hadžija. Nikola Vlašić je u 18. minutu vratio Hrvate u igru prepolovivši zaostatak, ali izabranici selektora Nenada Gračana nisu imali ni snage ni znanja za više.

Tudor Baluta je u 66. minutu vratio Rumunima dva gola prednosti, a konačan rezultat postavio je Adrijan Petre u 94, kada mu je pogodak priznat posle konsultacije Madena sa VAR-om.

U drugom meču ove grupe, Francuska je posle neverovatne drame bila bolja od Engleske rezultatom 2:1.

Englezi su poveli golom Fodena u 54. minutu, ali su Francuzi prvo pogotkom Ikonea u 89. izjednačili, da bi Van Bisaka postigao autogol koji je doneo trijumf Galskim petlovima. Inače, mlada reprezentacija aktuelnog prvaka sveta promašila je i penal u 66. minutu, samo par minuta pošto je isključen Englez Čuduri.

U drugom kolu u petak igraće Engleska - Rumunija i Francuska - Hrvatska.

Podsetimo, Srbija je u Grupi B juče poražena od Austrije 0:2.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.