OGLASIO SE TONČEV POSLE ŽREBA: Prednost Estonaca je što im već traje prvenstvo!
Ivica Tončev, Foto: Printscreen

VELIKA PRILIKA ZA MERAKLIJE

OGLASIO SE TONČEV POSLE ŽREBA: Prednost Estonaca je što im već traje prvenstvo!

- Drago nam je što smo ispunili obećanje našim navijačima pri dolasku u klub da će u bliskoj budućnosti gledati evropski Radnički - istakao je Tončev

Objavljeno:

Fudbaleri Radničkog sastaće se sa estonskom Florom iz Talina u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope.

Prva utakmica igraće se u Nišu 11. jula, a revanš u glavnom gradu Estonije Talinu sedam dana kasnije.

Radnički je na žrebu u Nionu predstavljao prvi čovek kluba Ivica Tončev, koji je oprezan, ali i optimista po pitanju plasmana u drugo kolo.

- Radnički će po drugi put u nizu posle 35 godina igrati u evropskim takmičenjima. Drago nam je što smo ispunili obećanje našim navijačima pri dolasku u klub da će u bliskoj budućnosti gledati evropski Radnički. Кlub iz Estonije igra kvalitetan fudbal i njihova je prednost što kod njih uveliko traje prvenstvo, dok mi uigravamo tim. Uprkos tome verujem u naš tim i da ćemo dati sve od sebe da prođemo u naredno kolo. Naš tim poseduje iskustvo iz prethodne sezone koje ćemo gledati da na najbolji način iskoristimo u duelima sa Florom. Ekipu iz Estonije ne potcenjujemo ali smo svesni svog kvaliteta i iskustva svojih igrača od kojih su mnogi odigrali veliki broj evropskih mečeva. Estonski tim čine domaći igrači, uz jednog stranca i to iz Finske. Oni će igrati svoj „baltički“ fudbal, sa puno duela i skok igre, a mi ćemo svojim ofanzivnim stilom gledati da ostvarimo prednost u prvom meču, kako bismo rasterećenije otputovali u Talin. U svakom slučaju pozivam sve ljubitelje Radničkog da nas maksimalno podrže kako bismo 11. jula u Nišu i 18. jula u Talinu slavili zajedno - rekao je Tončev.

Ivica Tončev
Ivica Tončev foto: Dragan Kadić

Niški tim je bio nosilac na žrebu i prema tome važi za favorita u predstojećem dvomeču, ali treba napomenuti da je Flora možda bila i najneugodniji od svih mogućih rivala za ekipu Nenada Lalatovića.

Prvenstvo Estonije uveliko traje, a Flora je nakon 15 odigranih kola lider na tabeli sa 40 osvojenih bodova, pet više od drugoplasirane Levadije.

Flora je inače najtrofejniji klub u Estoniji, iako je osnovana realtivno kasno, tek 1990. godine. Redovan je učesnik evropskih kvalifikacija, ali nikada nije prošla dalje od prvog, eventualno drugog kola. Zanimljovio je da je Flora najubedljiviji poraz na međunarodnoj sceni doživela od beogradskog Partizana. Bilo je 0:6 1999. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.