PARTIZAN IMA PLAN ZA TRANSFERE: Prodati tri najskuplja da se obezbedi mir u klubu! Šta sa Pantićem i Valijenteom?
Plan Partizana za letnji prelazni rok, Foto: Beta/Branislav Božić

Interesovanja ima

PARTIZAN IMA PLAN ZA TRANSFERE: Prodati tri najskuplja da se obezbedi mir u klubu! Šta sa Pantićem i Valijenteom?

Miloš Vazura je govorio o planiranim aktivnostima crno-belih u letnjem prelaznom roku

Objavljeno:

U Partizanu imaju donekle jasan plan za prelazni rok, makar kada je reč o prodajama igrača od kojih se očekuje veliki priliv novca koji bi omogućio mirno funkcionisanje kluba u narednom periodu.

Nije nikakva tajna da su crno-beli pikirali prodaje Strahinje Pavlovića, Rikarda Gomeša i Svetozara Markovića od kojih očekuju višemilionske sume, pa čak i preko onih koje se pominju u javnosti, što je potvrdio i generalni direktor kluba Miloš Vazura.

- Za svu trojicu nabrojanih igrača postoji veliko interesovanje. Ne i zvanične ponude. Uglavnom, pregovaramo i nisu u pitanju samo pomenuti klubovi, jer zovu sa svih krajeva sveta. Plus, cene su veće nego što se pominju u medijima. Konkrento, u slučaju Rikarda, reč je o više od 4.000.000 evra. Sredstva koja budemo dobili od tih transfera će omogućiti Partizanu lakši život, mirniju sezonu, ali deo ćemo morati odmah da investiramo u dolaske novih igrača, pošto želimo da se probijemo u grupnu fazu Lige Evrope - rekao je Vazura za "Mozzart sport".

Partizan bi za Rikarda Gomeša mogao da uzme i veći novac nego što se pominje
Partizan bi za Rikarda Gomeša mogao da uzme i veći novac nego što se pominjefoto: Starsport©

Sa druge strane, nisu to jedini igrači za koje postoji interesovanje stranih klubova, pa se ne isključuje ni eventualni njihov odlazak.

- Ima interesovanja za naše igrače. Ne samo za malopre pomenute. Na primer, Aleksandra Šćekića i Gorana Zakarića traže turski, a Nemanju Nikolića klubovi iz Saudijske Arabije. Sve radimo u dogovoru sa stručnim štabom, kako Savo Milošević i njegovi saradnici procene, tako će i biti - dodao je Vazura.

Miloš Vazura o planu Partizana za prelazni rok
Miloš Vazura o planu Partizana za prelazni rokfoto: Printscreen

Naravno, valja obezbediti i adekvatne zamene za njih, a crno-beli već imaju plan.

- Ideja je da se u ofanzivnom delu tima pojačamo fudbalerima iz inostranstva. U pitanju su krila, napadači i jedan centralno vezni igrač, ofanzivnih karakteristika. Pokušaćemo da izaberemo igrače kao što je bio slučaj sa Leonardom, Evertonom, Tavambom ili Rikardom. Da budu takvi pogoci, da nas ne opterete mnogo u ekonomskom smislu, da ne plaćamo obeštećenje, a da kasnije možemo da ih unovčimo.

- Što se tiče odbrane, trebalo bi da stignu još jedan levi bek i još jedan štoper. Ne bih o imenima, razumite me.

A kakav je status Marka Valijentea koji ima još godinu dana ugovora?

Pitanje je da li Mark Valijente ostaje u Partizanu
Pitanje je da li Mark Valijente ostaje u Partizanufoto: Starsport©

- Ako bude odlazio, to će biti transfer. Mark je dobar igrač, fin čovek, ali ima i dobre uslove u Partizanu. S druge strane, poželjno je da u odbrani imamo uglavnom igrače sa srpskim pasošem, kako bismo za ofanzivni deo tima oslobodili mesto strancima. Pod uslovom da ništa ne nađe, ostaće Valijente, nema nikakvih problema.

Navijači Partizana bi voleli da Danilo Pantić ostane u Partizanu i po isteku druge pozajmice iz Čelsija, a Vazura ima dobre vesti.

- Ključna stvar – Dača želi da ostane. Naravno, hoćemo i mi. Pregovori se razvijaju u dobrom pravcu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.