SKANDAL DRMA HRVATSKU: Hajduk neće reprezentaciju na "Poljudu"!
Luka Modrić i drugovi nisu dobrodošli u Split, Foto: AP

SUKOB

SKANDAL DRMA HRVATSKU: Hajduk neće reprezentaciju na "Poljudu"!

Iz Splita poručuju da je komunikacija sa vodećim ljudima hrvatskog fudbala ispod minimuma

Objavljeno:

Već neko vreme Fudbalski savez Hrvatske i Hajduk iz Splita su u ratu.

Iz Splita poručuju da je komunikacija sa vodećim ljudima hrvatskog fudbala ispod minimuma, a problemi su ponovo isplivali na površinu povodom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine koja je zakazana za oktobar i u kojoj Hrvatska dočekuje Mađarsku.

Savez je objavio da će hrvatska reprezentacija biti domaćin Mađarima na čuvenom splitskom stadionu, ali su čelnici Hajduka tu vest demantovali, jer su je saznali iz medija. U međuvremenu je HNS na Tviteru objavio anketu u kojoj su navijači mogli da biraju između Splita, Osijeka, Rijeke i Zagreba, piše index.hr.

Tim povodom se oglasio i Hajduk saopštenjem vezanim za odigravanje meča.

- Hrvatski nogometni klub Hajduk odbacuje silom nametnutu tezu u javnosti da je jedina prepreka odigravanju utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu "dobra volja" Uprave, Nadzornog odbora i navijača Hajduka. Više puta smo jasno rekli da s nestrpljenjem iščekujemo dolazak hrvatske nogometne reprezentacije na Poljud. Međutim, način na koji već duži niz godina, a posebno poslednjih dana, HNS komunicira s klubom i njegovim navijačima, Gradom Splitom i njegovim stanovnicima, ostavlja razloga za nedoumicu da li je Savez u svojoj odluci potpuno iskren i dobronameran. Štaviše, postavlja se pitanje da li je Hrvatski nogometni savez svestan stvarnog raspoloženja u navijačkoj javnosti u Splitu i Dalmaciji. Nije dovoljno nekoliko puta u medijima komunicirati kako su "zatrpani pozivima iz Dalmacije" i kako "cela Dalmacija želi nastup Hrvatske u Splitu odmah" da bi to postala neupitna istina. To, nažalost, ne odgovara stvarnosti. Sve ankete i drugi izvori informacija poslednjih dana pokazuju da je nogometni puk u Splitu i Dalmaciji duboko podeljen oko ove utakmice. Mi ne želimo da se ta atmosfera podela i antagonizma prelije na utakmicu reprezentacije i sigurno nećemo sudelovati u organizaciji dvoboja u takvim okolnostima - navedeno je u saopštenju Hajduka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.