GRMLJAVINA IZ HUMSKE: Miloš Vazura žestoko isprozivao Savez i Crvenu zvezdu zbog promene u Superligi Srbije!
Miloš Vazura, Foto: Filip Plavčić

MNOGO SU LJUTI

GRMLJAVINA IZ HUMSKE: Miloš Vazura žestoko isprozivao Savez i Crvenu zvezdu zbog promene u Superligi Srbije!

Posle četiri godine otkako je uveden plej-of u kome je važilo da se posle regularnog dela podele bodovi, sledeće sezone toga neće biti

Objavljeno:

Odluka Odbora za hitna pitanja FSS po kojoj se u narednoj sezoni Superlige Srbije ukida podela bodova pred plej-of, ponovo je podigla buru u srpskom fudbalu.

Posle četiri godine otkako je uveden plej-of u kome je važilo da se posle regularnog dela podele bodovi, sledeće sezone toga neće biti. Od sezone 2019/20, ostaće plej-of, ali i bodovi koji su osvojeni u prvih 30 kola.

- Nema logike. Ako je već promenjen sistem takmičenja, zašto nije ukinut plej-of? Jednostavno, ne vidim poentu takvog opredeljenja. Preporuke UEFA govore da bi promenu sistema takmičenja u jednoj organizaciji trebalo najaviti makar godinu dana ranije, što se u konkretnom slučaju nije desilo. Možda je trebalo da je donesu, a primene one tamo sezone - rekao je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana za mozzartsport.

Crvena zvezda i Partizan neće deliti bodove u sledećoj sezoni
Crvena zvezda i Partizan neće deliti bodove u sledećoj sezoni foto: Starsport©

Čelnika crno-belih je uznemirilo to što klubovi nisu ni pitani u vezi promene sistema, a za četiri godine koliko je postojao sistem sa podelom bodova i plej-ofom, Crvena zvezda je bila tri puta šampion, a Partizan jednom.

- Podsetiću da smo 2014. bili jedini klub koji se usprotivio uvođenju plej-ofa i podele bodova. Sećam se, Crvena zvezda je tad bila za. Ako neki klubovi mogu da utiču na odluke FSS, onda to nije pitanje za nas, nego za Savez. Ja mislim da ne mogu da utiču - dodao je Vazura za sportski portal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.