JEDAN SE NIJE NI POMINJAO U MEDIJIMA: Ovo su svi kandidati za selektora Srbije - zna se i kad će biti imenovan!
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: EPA

KAKO VAM SE ČINI IZBOR?

JEDAN SE NIJE NI POMINJAO U MEDIJIMA: Ovo su svi kandidati za selektora Srbije - zna se i kad će biti imenovan!

Ko bi po vašem mišljenju bio najbolji izbor?

Objavljeno:

Gotovo je - Mladen Krstajić od četvrtka više nije selektor Srbije, odlučio je Odbor za hitna pitanja FSS, ali ono što se još uvek nije odlučilo, uprkos informacijama da će Ljubiša Tumbaković preuzeti Orlove, je ko će biti novi strateg reprezentacije.

Prvo ime koje je prodefilovalo medijima bilo je Ljubiša Tumbaković, za koga se stekao utisak da je to ponajviše zaslužio otkazivanjem poslušnosti Crnogorcima pred meč sa Kosovom, a ne uspesima koje je postizao kao trener (sve od odlaska iz Humske, gde je sa Partizanom godinama dominirao).

Ljubiša Tumbaković
Ljubiša Tumbaković foto: EPA/Boris Pejovic

MOZZART Sport piše da, iako je već objavljivano da će popularni Tumba gotovo sigurno preuzeti to upražnjeno vrelo mesto, stvari nisu baš takve kakve izgledaju. Naime, Odbor za hitna pitanja nije izabrao novog selektora, a teško da će to uraditi pre 10. jula, kako se navodi.

Slaviša Jokanović
Slaviša Jokanović foto: EPA/Peter Powell

Pored Ljubiše Tumbakovića, kao kandidati pominju se i Slaviša Jokanović, koji, kako saznaje već pomenuti renomirani sportski portal, ima drugačije planove i Ivan Jovanović, a pominje se i Dragan Stojković Piksi. Poslednje pomenuto ime bilo je Željko Buvač, nekadašnji prvi pomoćnik Jirgena Klopa u Dortmundu i Liverpulu, ali on deluje više kao bajka nego kao realnost.

Goran Đorović
Goran Đorović foto: Starsport©

Takođe, prirodno je da je kandidat za preuzimanje seniorske reprezentacije selektor Orlića Goran Đorović, koji bi dobrim plasmanom na Evropskom prvenstvu za mlađe od 21 godine, na kom Srbija ima ultrajak sastav, mogao da se kvalifikuje i za ono pravo. O njemu se i dalje nije pisalo kao o mogućem kandidatu...

Nama ostaje da se nadamo da će konačno biti doveden neki selektor sa integritetom, kome moćnici neće moći da kroje sastav bez obzira na sve, koji će tim birati stručno, a ne populistički (čitaj kao Krstajić protiv Ukrajine).

Hoćemo li konačno imati sreće u takvom izboru - videćemo...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.