NOVI LUKA U BUNDESLIGI: Bivši omladinac Crvene zvezde prelazi  u Šalke!
Foto: Printskrin

NADA SRPSKOG FUDBALA

NOVI LUKA U BUNDESLIGI: Bivši omladinac Crvene zvezde prelazi u Šalke!

Videćemo da li može da bude naslednik Jovića u nemačkom prvenstvu

Objavljeno:

Šalke stvara tim od talentovanih igrača, mesto čeka i Srbina iz Juventusa.

Kraljevsko-plavi iz Gelzenkirhena - taj nadimak im je jednako drag kao i „rudari“ - beže od tavorenja u Bundesligi. Na to ih pritiska bogata prošlost, a još više odani navijači (samo Bajern u Nemačkoj ima više registrovanih fanova), pa uprava odlučno kreće u stvaranje tima za povratak svoje slave. A u takvom ima mesta i za Srbina. Ekstratalentovanog, željnog izazova i ornog da izazovima odgovori.

Luka Marković je taj mladi napadač koji je privukao pažnju Šalkea. Sjajna sezona u mladom timu Juventusa preporučila ga je kraljevsko-plavima koji, kako tvrde izvori s „Feltins arene“, nameravaju da završe transfer 19-godišnjeg Srbina narednih sedmica.

Luka će biti novi Jović

Markovića će od prvih dana u Bundesligi čekati pažnja nemačke javnosti zbog imenjaka Jovića, koji je juče i zvanično postao član Real Madrida. Kasnije, kad dođu golovi, nema sumnje da će se o njemu pričati kao nasledniku slavnog zemljaka. „U Nemačkoj veoma cene srpske napadače posle eksplozije Luke Jovića u dresu Ajntrahta“, istakao je italijanski novinar Đanluka di Marcio.

Da je Markovićev učinak (24 utakmice, šest golova, mnoštvo odličnih partija) odjeknuo do Gelzenkirhena, prvi je objavio Đanluka di Marcio, dobro obavešteni italijanski novinar.

„Posle sezone u mladom timu Juventusa, Luka Marković, srpski napadač 2000. godišta na pozajmici iz Krotonea, mogao bi da se preseli u Šalke. U kojoj formi (otkup ugovora ili pozajmica), dogovoriće se klubovi“, napisao je Di Marcio.

Marković, bivši omladinac Crvene zvezde, pa i Čukaričkog iz kojeg je i otišao u Italiju u martu prošle godine, minulog leta je iz Krotonea prešao u Juventus U-19 i zablistao u Primaveri 1 (prvenstvo mladih timova). Sad je vreme da postane zvezda Šalkea. Džondžo Keni, takođe izuzetno talentovani fudbaler, već je stigao iz Evertona i sad čeka Luku...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.