STRAŠNA SUDBINA BEKA CRVENE ZVEZDE: Posle tragedije, svi su zaboravili na njega, a sada mu ne daju uput za lečenje!
Grb Crvene zvezde, Foto: Starsport©

KAKO JE TO MOGUĆE?

STRAŠNA SUDBINA BEKA CRVENE ZVEZDE: Posle tragedije, svi su zaboravili na njega, a sada mu ne daju uput za lečenje!

Ovim putem apelujemo na lekarski konzilijum da preispita svoju odluku...

Objavljeno:

Strašna priča o kojoj se do sada nije znalo gotovo ništa, ali je o njoj na Tviteru pisao veliki zvezdaš i čovek koji poseduje sjajne informacije i statističke podatke Aleksandar Kovačević.

Zoran Vorotović je fudbalski školovan u Nikšiću, gde je i počeo karijeru, u ekipi Sutjeske. Prešao je u Olimpiju, a zatim i u Budućnost, gde je postao jedan od najcenjenijih jugoslovenskih bekova.

Odatle kao povremeni reprezentativac dolazi u Zvezdu, gde je igrao 1986. i 1987. Nakon toga igrao je u Turskoj, a pred kraj karijere i u subotičkom Spartaku.

Život mu se promenio 2001. godine, kada je doživeo tešku saobraćajnu nesreću. Pokidao je nerve leve ruke i polomio nogu na više mesta. Operisan je na Banjici, a greška lekara izazvala je infekciju, zbog koje mu je ruka ostala paralizovana.

Od toga trenutka, već 18 godina, trpi velike bolove, i nakon skoro 20 operacija. Pije i po 10 trodona dnevno. Kaže da ga više od bolesti boli zaborav.

Seća se pomoći pokojnog Branka Bulatovića, ali i Dejana Savićevića, koji mu je pomagao oko lečenja i čak njegovoj ženi i deci kupio stan.

Kaže da su mu jednom prilikom pomogli tada predsednici FSS Tomislav Karadžić i OFK-a Zvezdan Terzić. Klubovi mu uglavnom nisu uplaćivali doprinose, pa je "zaradio" penziju od 95 evra, a od države još oko 200 mesečno, što nije dovoljno za lekove.

Milo Đukanović mu je rekao:

- Zoki, kad su svi dobili nacionalnu penziju, i ti ćeš.

Slagao je.

Početkom godine turska klinika je odobrila njegov odlazak na lečenje i operaciju, s tim da nisu garantovali siguran oporavak. Crnogorski lekarski konzilijum mu iz nekog razloga ne dozvoljava i ne da uput da ode, o čemu je govorio za tamošnje medije. I dalje živi u velikim bolovima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Aleksandar Kovačević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.