DOĐITE NA MOJE POSLEDNJE VEČE! Bivši holandski reprezentativac je na samrti, poslao potresnu poruku iz bolnice!
Fernando Riksen je u poslednjon fazi bolesti, Foto: EPA/Antonio Simoes/Printscreen/Twitter/@broxi63

Broji poslednje dane života

DOĐITE NA MOJE POSLEDNJE VEČE! Bivši holandski reprezentativac je na samrti, poslao potresnu poruku iz bolnice!

Legendarni bivši fudbaler je u poslednjoj fazi neizlečive bolesti i pitanje je trenutka samo kada će mu organi otkazati

Objavljeno:

Fernando Riksen, bivši holandski fudbaler koji je šest godina igrao za Rendžers i sakupio 12 nastupa za reprezentaciju, proživljava poslednje dane svog života, iako ima samo 42 godine.

Samo nekoliko meseci nakon što je 2013. završio karijeru, Holanđanin je otkrio da je smrtno bolestan kad mu je dijagnosticiran ALS, odnosno amiotrofična lateralna skleroza, koja udara na nervni sistem i progresivno vodi do potpune paralize celog organizma.

Fernando Riksen je na samrti
Fernando Riksen je na samrtifoto: EPA/Marcel van Hoorn

Riksen je sad u poslednjoj fazi bolesti i takoreći na samrti, a iz bolničkog kreveta u Erdijeu snimio je video poruku, u kojoj uz pomoć aparata zove navijače na humanitarno veče, svoje posljednje u životu.

- Pozdrav. Imam posebno veče 28. juna. Kako mi postaje sve teže, to će biti moje posljednje veče. Dođite i pretvorite je u noć za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro - poručio je 42-godišnji Riksen, koji je karijeru proveo igrajući na desnoj strani odbrane i vezne linije.

Veče će se održati 28. juna u GoGlazgov Urban Hotelu, a ulaznice koštaju 70 funti. Njegovu video poruku od sinoć je pogledalo više od 300.000 ljudi.

Riksen je seniorsku karijeru započeo u Fortuni Sitard 1994. i u njoj proveo tri godine pre prelaska u AZ Alkmar, u kojem je takođe igrao tri sezone, a 2000. je potpisao za Rendžers. Tamo je proveo najbolje dane karijere, sve do 2006. kad je prvo pozajmljen, a zatim i prodat ruskom Zenitu. Vratio se u Fortunu 2010., a tamo je i završio karijeru 2013. godine. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 12 utakmica u razdoblju između 2000. i 2003. godine.

Karijera mu je bila prožeta incidentima i problemima s alkoholom, zbog kojih je morao da ode i iz Rendžersa i Zenita. Pokušavao je sa apstinencijom, ali naposletku je morao u kliniku za odvikavanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.