MALTRETIRANI KAO NAJGORI TERORISTI: Islanđani pretresali Turke do gole kože i stavljali im WC četku ispred usta!
Fudbalska reprezentacija Turske/Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

SKANDAL

MALTRETIRANI KAO NAJGORI TERORISTI: Islanđani pretresali Turke do gole kože i stavljali im WC četku ispred usta!

Islanđani su spremili žestok doček za reprezentativce Turske

Objavljeno:

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojoj se sastaju Island i Turska zakazana je za utorak.

Islanđani su spremili žestok doček za reprezentativce Turske. Na aerodromu u Rejkjaviku ih je dočekalo pravo maltretiranje. Zadržani su tri sata, pretreseni i otvarani su im svi koferi, a sve to pod budnim okom specijalnih agenata.

Iz Ankare je odmah stigla protestna nota na Island zbog tretmana turskih reprezentativaca u kome je napisano da je to vređanje Turske kao države i da će odgovor doći na terenu. Turski ministar sporta je izrazio protest zbog ponašanja domaćina, ali će biti u Rejkjaviku kako bi podržao ekipu.

Kakvo je ponašanje bilo svih Islanđana govori i to što je jedan novinar dok je Emre Belezoglu davao izjavu podmetnuo četku za WC umesto mikrofona. Pretpostavlja se da je tako izrazio protest zbog kršenja ljudskih prava u Turskoj i hapšenja onih koji se protive Erdoganu.

Gest islandskih aerodromskih službenika osudio je i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan koji je ponašanje domaćina nazvao rasističkim. U novembru, kada se bude odlučivalo ko će na Evropsko prvenstvo Island gostuje u Turskoj, a sigurno će Turci spremiti osvetu Islanđanima zbgo tretmana u Rejkjaviku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.