SAD NEMA KOCKANJA I EKSPERIMENTISANJA: Krstajić menja formaciju protiv Litvanije, da li je ovo sastav za večeras?!
Mladen Krstajić sada neće eksperimentisati, Foto: Starsport©

Kvalifikacije za EURO 2020

SAD NEMA KOCKANJA I EKSPERIMENTISANJA: Krstajić menja formaciju protiv Litvanije, da li je ovo sastav za večeras?!

Mora da se ide na sigurno

Objavljeno:

Mladen Krstajić je preživeo fijasko i bruku u Ukrajini, a njegov taktički i formacijski eksperiment se pokazao kao totalni promašaj.

Pokušaj previše napadačke postave se obio o glavu selektoru koga svi krive za pet komada u mreži "Orlova", pa će priliku za "popravni" imati u ponedeljak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde protiv Litvanije u 3. meču kvalifikacija za EURO 2020.

Krstajić je ostao na mestu selektora iako je Srbija upisala najubedljiviji poraz od kako nastupa pod tim imenom 2006. godine, ali to ne znači i da će "preživeti" i posle Litvanije.

Mladen Krstajić će vratiti četiri igrača pozadi
Mladen Krstajić će vratiti četiri igrača pozadifoto: EPA/Antonio Cotrim

U FSS u međuvremenu je stavljen potpuni akcenat da je pobeda nad Litvancima imperativ, što je rekao i predsednik Slaviša Kokeza i to je i razlog zašto Krstajić nije smenjen odmah posle katastrofe u Ljvovu.

Zbog toga će Krstajić sigurno ponovo promeniti formaciju. Umesto 3-5-2 koja je bila totalni promašaj, očekuje se da selektor vrati 4 igrača u zadnju liniju tima, ali da ostane sa dvojicom napadača i da zaigra u postavi 4-4-2.

Tako će se u postavu vratiti Antonio Rukavina na mestu desnog beka, a kapiten Aleksandar Kolarov da se vrati na svoju prirodnu poziciju levog beka, dok će štoperi biti Milenković i Spajić, mada ne bi bilo neočekivano da umesto Spajića zaigra Veljković jer su njih dvojica uigraniji kroz ligu nacija kao tandem.

Antonio Rukavoina bi trebalo da se vrati u startnu postavu
Antonio Rukavoina bi trebalo da se vrati u startnu postavufoto: Starsport©

Usled promene formacije iz sastava će ispasti Mijat Gaćinović dok će na sredini terena ostati četvorka koja je igrala u Ukrajini, samo u nešto drugačijem rasporedu.

Očekuje se da Maksimović ostane zadnji vezni, da ispred njega na mestu kreatora bude Dušan Tadić, dok će po krilima dejstvovati Kostić i Ljajić.

U špicu napada bi ovog puta trebalo od starta da zaigraju Aleksandar Mitrović i Luka Jović. Igra s dva napadača protiv Litvanije se pokazala još u Ligi nacija prošle jeseni, kada smo tek ulaskom Prijovića u tandemu sa Mitrovićem stigli do ubedljive pobede.

Potencijalni sastav Srbije: Dmitrović - Rukavina, Milenković, Spajić (Veljković), Kolarov - Maksimović, Tadić, Ljajić, Kostić - Jović, Mitrović.

Utakmica Srbija - Litvanija igra se od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.