NEMA IGRAČA NA SVETU KOJI JE U TOME BOLJI OD NJEGA! Milošević pričao Špancima kakva je zver Jović!
Savo Milošević je govorio za španske medije o Luki Joviću, Foto: Beta/Branislav Božić/EPA/Will Oliver

Nije takvog video u životu

NEMA IGRAČA NA SVETU KOJI JE U TOME BOLJI OD NJEGA! Milošević pričao Špancima kakva je zver Jović!

Strateg Partizana je kao bivši napadač brojnih španskih klubova bio idealan sagovornik na temu nove akvizicije "kraljevskog kluba"

Objavljeno: 12:58h

Luka Jović je jedna od glavnih tema u španskim medijima od kada je završio prelazak u Real iz Madrida, a tamošnja javnost želi da što više sazna o novoj akviziciji "kraljevskog kluba".

Zato su španski mediji kontaktirali Sava Miloševića, trenera Partizana, koji je ostavio veliki trag igrajući godinama na Pirinejskom poluostrvu i koji je ranije tokom rada u FSS imao prilike da se odlično upozna sa kvalitetima 21-godišnjeg centarfora.

Milošević je istakao da je sve vreme smatrao da je najbolje rešenje za Jovića prelazak u Real, a potom je govorio o njegovim kvalitetima.

Posle blamaže u Ukrajini, Srbiji je potrebna ubedljiva pobeda kod kuće nad slabom Litvanijom kako bi donekle osvetlala obraz. Kvota na trijumf Orlova bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Litvanija (20.45).

Savo Milošević veruje da je Luka Jović pravi igrač za Real Madrid
Savo Milošević veruje da je Luka Jović pravi igrač za Real Madridfoto: Beta / Miloš Miškov

- U životu nisam video napadača kojeg bi mogao da uporedim sa njim. Rekao bih da ima od svakog pomalo u sebi. Uvek pronađe najbolji mogući udarac... Sjajan je. Nikad ne pogreši u tome na koji način će da šutne na gol: levom nogom, desnom, glavom... Uvek ima najbolje rešenje. Što se tiče tog segmenta, u ovom trenutku nema igrača na svetu koji je u tome bolji od njega - rekao je Milošević.

Nekadašnji centarfor Saragose, Espanjola i Osasune je ukazao na to da je Jović klasična "devetka".

- On je klasična "devetka". Uvek je bio "gol-igrač", rođena "devetka". Bio sam direktor za mlađe kategorije u FS Srbije, pričao sam tada sa Lukom i savetovao mu da bude više uključen u igru, jer ume odlično da igra. Tehnički je jako dobar, ali ga zadovoljavaju samo golovi. Prethodne sezone u Ajntrahtu je više učestvovao u gradnji igre, uz to je i fizički ojačao. I kad ste napadač, morate dati malo više, ne samo gledati kako da date gol.

Ipak, veruje da bi mogao da odlično sarađuje i sa Karimom Benzemom.

Savo Milošević kaže da je Luka Jović klasičan gol-igrač
Savo Milošević kaže da je Luka Jović klasičan gol-igračfoto: EPA/Ronald Wittek

- Kako da ne! Sigurno da jeste. Jedan od razloga zbog kojih sam želeo da Luka ode u Madrid je upravo Benzema. Za mene, Karim je jedan od najboljih napadača u poslednjih deset godina. Uz njega, svaki igrač može biti samo bolji. Ako ne možete da budete tandem sa Benzemom, onda i ne treba da igrate fudbal. Luka može mnogo da nauči od njega.

Milošević je za kraj napomenuo da veruje da je reprezentativac Srbije spreman za korak u karijeri kakav je prelazak u Real, ali isto tako i da Madriđani moraju da imaju i strpljenja s njim, jer je ubeđen da će im on to vratiti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.