EKSKLUZIVNO! ČERNOBILJ JE KRIV ZA DEBAKL SRBIJE U UKRAJINI: FSS tražio medijsku pomoć - ovo je naš mali doprinos!
Aleksandar Mitrović i Černobil, Foto: EPA, Starsport©

ESPRESO SE ODMAH ODAZVAO

EKSKLUZIVNO! ČERNOBILJ JE KRIV ZA DEBAKL SRBIJE U UKRAJINI: FSS tražio medijsku pomoć - ovo je naš mali doprinos!

Predsednik srpske Kuće fudbala Slaviša Kokeza je na vanrednoj pres konferenciji sazvanoj u Staroj Pazovi zamolio sedmu silu da pomogne u ovim teškim vremenima. Kakvi bismo mi novinari bili da nismo ispoštovali takvu molbu?

Objavljeno: 19:31h

Poraz Srbije od Ukrajine rezultatom 5:0 boli kao sam đavo...

Navikli smo se na loše rezultate, navikli smo se na nespretno tkanje sastava nacionalnog tima, navikli smo se na poprilično nesposobne selektore (čast izuzecima), ali porazi nastavljaju da prave rane u dušama odistinskih fudbalskih ljubitelja - večitih i nepopravljivih optimista.

Doduše, još od 2006. godine i onog debakla protiv Argentine nije nas ovoliko bio blam što smo fudbalski radnici u državi zvanoj Srbija.

Jeste, žalili smo se na sastav reprezentacije, na neke igrače koji ne zaslužuju da budu u prvoj postavi, što zbog godina, što zbog partija koje pružaju u poslednje vreme, što zbog oskudnog fudbalskog znanja. Međutim, na taj način nismo želeli da selektora Krstajića pretvorimo u čoveka koji nacionalni tim kroji iz populističkih razloga (a upravo se u to pretvorio).

Jer, šta je bila ona jedanaestorka iz Ljvova (Lavova)? Ljudi, da se ne lažemo, nismo mi Holandija pa da krenemo sa pet ofanzivaca i Kolarovim u levom delu štoperskog trija (čime je Krstajić oponašao ono što je sa srpskim veteranom radio Pep Gvardiola u Sitiju, i to ne sa preterano mnogo uspeha, iako se, naravno, u tom slučaju radi o specifičnom fudbalskom sistemu).

O samoj utakmici nećemo pisati ništa više, jer sve je već rečeno. A, onda je na red došla vanredna pres konferencija u Staroj Pazovi ovog nedeljnog jutra, na kojoj su novinari zamoljeni dve stvari - da ne postavljaju pitanja i da pomognu nacionalnom timu u ovom teškom periodu. Kakvi bismo mi bili, pre svega ljudi, kada se ne bismo odazvali na ovaj vapaj.

Stoga, sastavili smo kratak medijski priručnik kako svake novine, portal, televizija i radio stanica u zemlji mogu da pripomognu. Ovo su neki od naših predloga, za sve drugo, prepustite sopstvenoj mašti na volju...

1. Treba napisati vest sledeće sadržine i objaviti je na svim naslovnim stranama: EKSKLUZIVNO: Černobiljsko zračenje je krivo za debakl Srbije u Ukrajini.

2. Cenzurisati medije kao u Severnoj Koreji, kako bi izveštavali da smo mi ustvari pobedili Ukrajinu sa 5:0, a ne izgubili tim rezultatom.

3. Da se svim igračima daju "desetke" za prikazano u Ljvovu.

4. Svi akreditovani novinari mogli bi da ponesu po laser na Marakanu kako bi ga uperili u oči golmanu Litvanije u ponedeljak. Ukoliko nemaju laser, neka pojačaju blic na aparatima i neka fotkaju isključivo njega.

5. Umesto fudbalske reprezentacije treba da dovedemo košarkašku. Ona kod Litvanaca i dalje izaziva ozbiljno strahopoštovane.

6. Ukoliko se pojavi snimatelj sa dronom, osim kamere na njega treba da nakači veliku zastavu SSSR (Sovjetskog saveza). To bi moglo da isprovocira Litvance da naprave haos, pa bi UEFA možda dodelila sva tri boda Orlovima uz službeni rezultat 3:0 koji bi nam poboljšao katastrofalnu gol razliku.

7. Ukoliko budemo u prednosti za jedan gol u 80. minutu, unapred dogovoreni novinar bi u ložu trebalo da "prošvercuje" pištaljku na stadion i da svira kraj meča pre vremena.

BONUS VIDEO:

(Espreso Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.