GDE GOD MRDNEM, TO ME SVI PITAJU: Zvezdan Terzić otkrio plan crveno-belih u letnjem prelaznom roku!
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

sve je rekao

GDE GOD MRDNEM, TO ME SVI PITAJU: Zvezdan Terzić otkrio plan crveno-belih u letnjem prelaznom roku!

Ne znam da li ćemo Joveljića prodati za tri, četiri, ili sedam miliona evra. Na kraju možda on ostane - rekao je Terzić

Objavljeno: 12:48h
Nikola Husein

Crvena zvezda je podigla lestvicu očekivanja svojih navijača, a toga je svestan i generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić, koji je na okupljanju igrača za novu sezonu otkrio planove kluba sa Mraakane.

- Poželeli smo igračima zdravlja i sreće i da ponove uspehe iz prošle sezone. Rekli smo ono što je poznato, a to je da su sami sebe zadužili i da su podigli lestvicu očekivanja. Pokazali su prošle godine da su sposobni za velike rezultate, javnost to očekuje od njih. Nemamo mnogo vremena, startujemo 9. li 10. jula. Čeka nas pakleno leto, ali lakše je nego prethodnih sezona. Imamo oformjen stručni štab, tim koji je ušao u Ligu šampiona. Imamo kvalitet“, bile su prve reči Zvezdana Terzića.

Proslava titule
Proslava titulefoto: Espreso.co.rs

Konstantno se govori o potencijanim pojačanjima crveno-belih.

- Gde god mrdnem, svi me pitaju: Koga dovodimo? Ne možemo da igramo sa 14 igrača na terenu. Neće biti mnogo promena, potrebna su nam pojačanja u dve linije tima. Nije lako ni treneru Milojeviću da od odradi trenažni proces sa ovolikim brojem igrača. Rekao sam u Antaliji, još pre šest meseci, da smo se tada pripremili za ovaj prelazni rok. Posle Lige šampiona smo doveli Boaćija, Marina i Čaušića. Posle smo dodali Ivanića, Milunovića, Gajića, Jirku… Već smo odradili prelazni rok. Sad nas očekuje mnogo rada na treninzima. Iskreno očekujem da nam se vrati strast u igri koja nam je nedostajala tokom proleća. Nisam zadovoljan kako smo izgledali poslednja tri meseca. Izgledali smo kao izduvan balon. Verovatno je tome doprinela činjenica da smo rano osvojili titulu. Taj gubitak strasti doveo je do toga da izgubimo finale kupa. To nam je dobra opomena. Bez obzira na kvalitet, to je dokaz da moramo da budemo fokusirani.

Momak za koga se najviše priča da će napustiti Ljutice Bogdana u ovom prelaznom roku je Dejan Joveljić.

- Takvo je tržište da se ovde samo prepoznaju mladi igrači kao neka velika vrednost. Oko Joveljića vodimo razgovore. Ima dosta zainteresovanih klubova. Ne bih baratao sa njegovom vrednošću na tržištu. Znate, Evropa teško kupuje igrače koji su prešli 27 godina. A takvi igrači nama prave razliku. Ne znam da li ćemo Joveljića prodati za tri, četiri, ili sedam miliona evra. Na kraju možda on ostane.

foto: FK Crvena zvezda

Terzić je otkrio da postoji spisak igrača koji su u Zvezdinom tefteru.

- Trener Milojević je trenirao Hafeza u Omoniji i on je njegova lična želja, pošto za Rodića imamo neka interesovanja. Špica nećemo da dovodimo za sada. U slučaju da neko ode imamo spisak fudbalera koje smo skautirali tokom proleća. Držimo ih na rezervnoj listi. Doveli smo Pankova, jer nam je takav štoper bio potreban. Možda se dovede zadnji vezni, prava šestica. Ali ne po svaku cenu.

Zvezdin razvojni tim je ove sezone obebedio promociju u Prvu ligu Srbije.

- Sledeće nedelje ćemo se baviti Grafičarom. Moramo da Zvezdu B podignemo na viši nivo. Biće sigurno za njih pojačanja iz omladinske škole. Iz svake generacije izađe 20 igrača, ne mogu svi da nađu mesto u Grafičaru. To nam je ozbiljan filter, prošlo je vreme kada su igrači iz omladinske škole direktno išli u prvi tim. Podigli smo zahteve, pojedinci nisu ni biološki spremni da odgovore zahtevima prvog tima. Zato imamo Zvezdu B da sazrevaju. Grafičar je doprineo da stasaju Veljko Nikolić, Stanojević, Gavrić i levi bek Konatar, ubedljivo najprijatnije iznenađenje. Videćemo ko će otići od njih u Austriju, od njih najveće šanse ima Veljko Nikolić. Izdominirao je prošle sezone -jasan je bio Terzić.

Na pitanje da li će Stojković i Savić ostati na Marakani, generalni direktor Crvene zvezde je odgovorio:

- Oni su tu, imaju ugovore. Trener Milojević računa na njih kao i na ostale igrače.

foto: Starsport©

Polularni Žule je ovih dana bio u fokusu regionalne javnosti i zbog još jedne teme. Odbio je, baš kao i Mirko Ivanić, da igra za selekciju Crne Gore protiv Kosova.

-Juče sam se čuo sa njima… Nije dobro da se mešaju sport i politika, ali ova situacija sa Kosovom je vrlo osetljiva i specifična. To je njihova odluka, nisu konstultovali klub kada su odlučili da ne igraju. Naše je da ih podržimo - rekao je Terzić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.