DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO: Farska Ostrva, Andora, San Marino - to je društvo fudbalske reprezentacije Srbije!
Mitrogol u duelu sa Ukrajincima, Foto: EPA/Mykola Tys

SRAMNI SMO

DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO: Farska Ostrva, Andora, San Marino - to je društvo fudbalske reprezentacije Srbije!

Neko krajnje vreme je došlo...

Objavljeno:

Srbija je doživela jedan od najtežih poraza u fudbalskoj istoriji (računajući i Jugoslaviju) od Ukrajinaca, koji su od izabranika (nadamo se) odlazećeg selektora Mladena Krstajića bili bolji sa čak 5:0.

Otkako se Ukrajina takmiči kao samostalna zemlja do danas, u sedam navrata je uspevala da nadigra protivnika sa pet ili više razlike, istražuje MOZZART Sport.

Šest puta u zvaničnim utakmicama i jednom u prijateljskoj.

Prvi put je to uspela protiv Azerbejdžana 2006. godine u prijateljskom duelu, a posle toga su po pet golova primila Farska Ostrva i Androra. Andora je potom dobila šesticu, Ukrajina je davala osam i devet San Marinu 2013. godine i sve do juče je čekala na tako ubedljivu pobedu.

Nažalost, baš juče se dogodilo da Ukrajina ponovo postigne pet golova, a Orlovi su bili žrtva. Kako reče Aleksandar Kolarov posle utakmice u Ukrajini, bilo je dobro što se tako završilo s obzirom na to kako su naši reprezentativci odigrali.

NAJUBEDLJIVIJE POBEDE UKRAJINE U 21. VEKU

Ukrajina - Azerbejdžan 6:0 (2006. godina, prijateljska utakmica) Ukrajina - Farska Ostrva 5:0 (2007. godina, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo) Ukrajina - Andora 5:0 (2009. godina, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo) Andora - Ukrajina 0:6 (2009. godina, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo) Ukrajina - San Marino 9:0 (2013. godina, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo) San Marino - Ukrajina 0:8 (2013. godina, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo) Ukrajina - Srbija 5:0 (2019. godina, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.