PANIKA U ZAGREBU: Mafija želi da preuzme Dinamo, strah od likvidacija se uvukao u kosti svima!
Stadion "Maksimir" na kome nastupa FK Dinamo Zagreb, Foto: Profimedia

DRAMA

PANIKA U ZAGREBU: Mafija želi da preuzme Dinamo, strah od likvidacija se uvukao u kosti svima!

Dinamo se nalazi pod pritiscima pojedinaca "koje su označeni kao nositelji organizovanog kriminala u Republici Hrvatskoj”

Objavljeno: 06.06.2019. 13:37h

Iz Fudbalskog kluba Dinamo Zagreb upućeno je pismo predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću, objavila je televizija N1.

Sve se dogodilo uoči povratničke konferencije Zorana Mamića na stadionu "Maksimir", a iz zagrebačkog kluba su potvrdili autentičnost pisma. U pismu se navodi da se Dinamo nalazi pod pritiscima pojedinaca "koje su od strane nadležnih državnih organa označeni kao nositelji organizovanog kriminala u Republici Hrvatskoj” i da su se te osobe otvoreno angažovale da “preuzmu upravljanje Dinamom”. Takođe je nevedeno koje su sve kriminalne radnje rađene poslednjih godina.

Zoran Mamić
Zoran Mamić foto: Dado Đilas

Pismo hrvatskom premijeru prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Plenković,

Na žalost, moramo reći da smo sve navedene sportske i poslovne uspehe, posebno poslednjih godina, ostvarili u vanrednoj situaciji, koja je generisala ogromne pritiske različitih interesnih grupa na nas i naše delovanje, uz jasnu aktivističku potporu dela medija. Ti pritisci su nažalost uključivali i klasične kriminalne metode te Vas u tom smislu želimo upoznati i podsetiti da se unazad poslednjih godinu i po dana dogodilo nekoliko različitih vrsta napada na naše radnike, kojima je zajedničko to što rade u Dinamu:

- Dana 22.08. 2017. godine oko 12.00 sati u mestu Zidine, BiH, od strane dvojice NN počinitelja pucano je na savetnika FK DINAMO Zdravka Mamića, te je isti ranjen u nadkolenicu– nalogodavci i počinitelji nisu otkriveni; dana 20.09. 2017. godine oko 20.00 sati u zagrebačkom naselju Vrbik od strane dvojice NN počinitelja, upotrebom palice, napadnut je tadašnji glavni trener Dinama Mario Cvitanović, koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede – nalogodavci i počinitelji nisu otkriveni; dana 06.12. 2017. godine oko 05.20 sati u zagrebačkom naselju Vrbani podmetnut je požar pod automobil marke „Golf“, vlasništvo Krešimira Antolića, koji je tom prilikom u potpunosti izgoreo – nalogodavci i počinitelji nisu otkriveni, a od 04.01. 2018. godine član Uprave FK Dinamo g. Krešimir Antolić ima 24 satnu policijsku zaštitu; početkom maja 2018. godine na javnim mestima u centru Zagreba od strane NN osoba zalepljeni su plakati s fotografijama članova Izvršnog i Nadzornog odbora kojima se tvrdnjom da su „KRIVI za pljačku DINAMA“ zapravo javno podstiče na mržnju prema njima a posredno i na javni linč.

Poslednjih nekoliko meseci nalazimo se pod, još uvek samo verbalnim pritiscima, pojedinih osoba, koji su od strane nadležnih državnih tela označeni kao nosioci organizovanog kriminala u Republici Hrvatskoj. Oni su se otvoreno, ne krijući svoje namere, angažovali da, ne birajući sredstva (prema javno dostupnim podacima o njihovoj sklonosti različitim kriminalnim aktivnostima možemo pretpostaviti da im metode nisu ograničene zakonskim restrikcijama) preuzmu upravljanje Dinamom. Želimo Vas upoznati s činjenicom da je Dinamo po svojoj definiciji Udruženje građana, u potpunosti usklađena sa odnosnim zakonima i u gotovo neprekinutom nadzoru nadležnih državnih tela. Klubom upravlja 100-njak osoba, podeljenih u različita upravljačka tela, s jasno razrađenim ovlašćenjima, pravima i obvezama.

U sastavu tih upravljačkih tela je niz istaknutih pripadnika hrvatskog društvenog, poslovnog i političkog sveta, bivših uspešnih fudbalera i drugih sportista, koji sasvim sigurno u uređenoj državi vladavine prave ne smeju biti mete prikriveno ili otvoreno pretećih metoda, verbalnih ili sasvim konkretnih, koji za svoj cilj imaju zastrašivanjem proterati iz kluba ljude koji su tamo temeljem zakona i koji su doveli do toga da Dinamo bude među najuspešnijim hrvatskim sportskim klubovima, pa i poslovnim subjektima. Temeljem svega ovde navedenog, molimo Vas da prepoznate ozbiljnost mogućih problema za nas i naše radnike, koje sasvim sigurno mogu dovesti i do fizičkih napada, pa i likvidacija odgovornih ljudi, kako bi određeni pojedinci i grupe ostvarili svoje ciljeve u nasilnom preuzimanju kluba. Nadalje, smatramo nužnim održavanje sastanka na kojem bismo Vama i Vašim saradnicima prezentovali i dodatne činjenice i saznanja kojima raspolažemo, a sve s ciljem sprečavanja kriminalnih aktivnosti pa i počinjenja ozbiljnih kaznenih dela koje bi se u budućnosti mogle dogoditi prema nama - stoji u pismu Dinama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)

 

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media