MESI I SUAREZ UKRALI FORU OD HRVATA: 6 godina pre Leovog rođenja, Hajduk je na isti način nasamario Jugoslaviju!
Lionel Mesi i Luis Suarez izvode "onaj" penal, Foto: Printscreen/Youtube

NEVEROVATNA ANEGDOTA

MESI I SUAREZ UKRALI FORU OD HRVATA: 6 godina pre Leovog rođenja, Hajduk je na isti način nasamario Jugoslaviju!

Da li ste uopšte imali pojma o ovome?

Objavljeno:

Jurica Jerković, fudbalski velikan Hajduka i jugoslovenskog i hrvatskog fudbala, poslednji put se s nekim svojim bivšim saigračima susreo u aprilu na rođendanu Pere Nadoveze, nekadašnjeg napadača splitskog kluba.

- Nažalost, tada sam video da nije dobro, da ništa ne jede - javio se Večernjem listu nekadašnji Jerkovićev saigrač Ivica Šurjak. Je li kao kapiten Hajduka bio oštar?

- Ma ne, ali bio je najbolji igrač, prava desetka i to njegovo znanje bilo je dovoljno za autoritet. Jurica je bio po tom svom znanju i mogućnosti jedan od najboljih na svetu, ne govorim to zato što sad više nije s nama već sam to govorio i pre, ja sam ga uvek vidio kao takvoga. Ma i ja sam živeo od njegovih lopta, kad kreneš, znaš da će te Jurica pronaći pa mu moram dobrim delom zahvaliti i za svoju karijeru. Nažalost, sad nas je i on napustio iako nije bio u nekakvim visokim godinama, otišlo je u zadnje vreme nekoliko legendi Hajduka. No, šta se može, godine čine svoje - setno će Šurjak kojeg su novinari malo razveselili kad su ga pitali koje se anegdote najčešće seti s Juricom Jerkovićem.

- Nikad se neće zaboraviti ona utakmica između Hajduka i reprezentacije Jugoslavije, izveli smo jedanaesterac kako ga je nedavno izveo Mesi. On je izvodio penal, ali smo se dogovorili da samo kratko gurne loptu, a ja uletim i dam gol. Samo mi je rekao - nemoj me slučajno zeznuti, ispašću luđak. Naravno da sam krenuo kad i on i prevarili smo vratara Jugoslavije. Neki to baš nisu dobro prihvatili jer je ispalo da se izrugujemo s reprezentacijom, ali to je vic u igri - prisjetio se Ivica Šurjak.

Ta se utakmica igrala 1981. godine, završena je rezultatom 1:1, a na vratima Jugoslavije prevaren je bio Pantelić. Jerković je u toj utakmici igrao za Hajduk iako je već tada bio igrač Züricha.

- Kasnije je bilo dosta onih koji su to kopirali, sjećam se da su to izveli Messi i Suarez u Barceloni - kazao je Šurjak.

A kada su to izveli Jerković i Šurjak, Messi je morao da čeka još šest godina da se rodi.

Dobar deo karijere Jurica Jerković proveo je s Ivanom Katalinićem, sjajnim golmanom Hajduka, kasnije i trenerom belih.

- Zajedno smo bili od 1970. u Hajduku, sve dok Jurica nije otišao 1978. u Švajcarsku, ja sam onda godinu kasnije otišao u Englesku - kazao je Katalinić koji je malo mlađi od Jerkovića. - Uživam u penziji, što dalje od lopte, to bolje. Čim ga nema u blizini, nema stresa.

- Ne znam koliko ga se mlađi sjećaju, ali on je bio nogometni velikan, baš veliki igrač koji je igrao s obje noge, glavom, veznjak koji je zabijao golove.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.