NAJLEPŠA PRIČA GODINE: Ceo život bodrio klub, pa i onda kada je ostao slep! Sada je dobio počasno mesto - ZAUVEK!
Sjajan gest kluba sa Mestalje, Foto: EPA

svaka čast

NAJLEPŠA PRIČA GODINE: Ceo život bodrio klub, pa i onda kada je ostao slep! Sada je dobio počasno mesto - ZAUVEK!

Iako je u 54. godini izgubio vid, Visente je nastavio da podržava 'slepe miševe'. Na utakmice je dolazio sa sinom jer je želeo da oseti atmosferu

Objavljeno:

Fudbalski klub Valensija postavio je na tribine statuu vernog navijača Visentea Aparisija, koji je prisustvovao svakoj utakmici na stadionu Mestalji, čak i onda kada je postao slep.

Aparisio je bio na tribinama svaki put kada bi Valensija igrala na domaćem terenu. Kad god je mogao putovao je i na gostovanja, pa je 1967. godine bio svedok pobede voljenog kluba nad Atletik Bilbaom u Kupu.

Iako je u 54. godini izgubio vid, Visente je nastavio da podržava 'slepe miševe'. Na utakmice je dolazio sa sinom jer je želeo da oseti atmosferu.

Aparisio je preminuo pre dve godine, a klub je odlučio da mu se oduži bronzanom figurom koja je postavljena na sedište 164 u 15. redu centralne tribine.

- Kada smo osvojili titulu 2004. i UEFA kup iste godine, to mu je bio najsrećniji trenutak u životu. Pre dvadeset godina je zaokružio 2019. kao godinu proslave stogodišnjice, nadao se da će poživeti, ali umro je u 89. godini života. Ali, mislim da na ovaj način neće propustiti jubilarnu godinu - rekao je njegov sin za sajt kluba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.