ĐOROVIĆ NEĆE DA PRIČA O GRUJIĆU: Nikada nisam to radio, pa neću ni sada!
Selektor mlade reprezentacije Srbije, Foto: Nebojša Mandić

spisak za evropsko prvenstvo

ĐOROVIĆ NEĆE DA PRIČA O GRUJIĆU: Nikada nisam to radio, pa neću ni sada!

Evropsko prvenstvo održava se u Italiji i San Marinu od 16. do 30. juna

Objavljeno:

Selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović izjavio je da Orlići idu na predstojeće Evropsko prvenstvo uz najviše ambicije.

- Želimo da budemo evropski prvaci! Uvek težimo najboljem i to je jedini ispravan stav. Imamo legitimno pravo da se nadamo tome, kao i sve ostale reprezentacije. Tu smo, među 12 najboljih u Evropi. To su sve izuzetni timovi, ali izuzetni smo i mi. Teren je merilo i tamo treba da se pokažemo. Da li ćemo mi uspeti u nameri ili neko drugi, pokazaće takmičenje - kazao je Đorović na okupljanju reprezentativaca.

Goran Đorović, selektor U21 reprezentacije
Goran Đorović, selektor U21 reprezentacije foto: Starsport©

Srbija u najjačem sastavu putuje na takmičenje, pošto će se u timu naći i "A" reprezentativci Luka Jović, Nikola Milenković, Saša Lukić, Andrija Živković i Nemanja Radonjić.

- Ti igrači će prvo nastupati za A reprezentaciju (u kvalifikacijama za EURO 2020. aut.prim), pa će nam se priključiti. Nadam se da će biti zdravi svi. Iskoristićemo to vreme između da se ugiramo i dostignemo maksimum.

Selektor je istakao i da mu je žao što na EP nije mogao da povede sve igrače iz kvalifikacija.

- Kroz kvalifikacije smo koristili gotovo 40 igrača, da sam mogao sve da povedem, to bih i učinio. Svi su oni igrama i odnosom zaslužili. Odabrao sam one za koje verujem da su najpotrebniji u datom trenutku. Da li će biti dobar izbor - pokazaće takmičenje.

Mlada reprezentacija Srbije
Mlada reprezentacija Srbije foto: Starsport©

Najveće iznenađenje predstavlja izostanak Marka Grujića, koji je iza sebe imao izuzetno sezonu u Herti.

- Kao što nikad nisam komentarisao igrače koji nisu na spisku, tako neću ni sad. Imam veliko poštovanje prema Marku, ali imam i prema svima ostalima koji su igrali, a sad nisu sa nama. Svi su oni budućnost srpskog fudbala.

Orlići će u Trstu igrati mečeve grupe B protiv Austrije, Nemačke i Danske.

- Nemci su evropski prvaci, Austrijance poznajemo, igrali smo sa njima, Danska je izuzetno dobra. Ponavljam, na ovom nivou nema slabih rivala i mi smo napravili veliki uspeh plasmanom na EP - zaključio je Đorović.

Evropsko prvenstvo održava se u Italiji i San Marinu od 16. do 30. juna.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.