RADOST U HUMSKOJ PRED POČETAK NOVE SEZONE: Plasman u Ligu Evrope upravo je postao realnost!
FK Partizan, Foto: Starsport©

NEVIĐENA SREĆA!!!

RADOST U HUMSKOJ PRED POČETAK NOVE SEZONE: Plasman u Ligu Evrope upravo je postao realnost!

Postoji još samo veoma mala mogućnost da crno-beli izvise, ali to je u domenu teorije

Objavljeno:

Posle užasnih, stižu sjajne vesti za crno-bele.

U svetlu odluke o administrativnom izbacivanju Mehelena iz belgijske prve lige i zabrane učešća u međunarodnim takmičenjima, zbog koje je Partizan pao za jedno mesto i ispao iz nosilaca u poslednjem kolu kvalifikacija, lepe informacije stižu za crno-bele iz Austrije.

Poslednju ulaznicu za plasman u borbu za Ligu Evrope "nabavio" je Šturm.

Klub iz Graca je poražen od Rapida na svom terenu sa 0:1, ali je zahvaljujući pobedi iz prvog meča od 2:1 u gostima ipak osvojio Kup.

Ni sami fudbaleri ovog tima verovatno nisu svesni kako su uspeli da izađu kao pobednici iz ovog dvomeča, jer su se svih 90+ minuta utakmice grčevito branili, a jedini gol primili su već u 43. minutu. Strelac je posle nespretne reakcije bio njihov igrač Lukas Špendlhofer.

Šturm ide u kvalifikacije za Ligu Evrope od drugog kola, a to samim tim znači da je Partizan ostao na 13. poslednjem mestu projektovanih nosilaca u plej-ofu. Podsetimo, crno-beli su sigurni na povlašćenoj strani žreba u drugom i trećem kolu (prvo ne igraju). Da bi tu ostali i u poslednjem potrebno je da Fudbalski savez Turske potvrdi da je Trabzon učesnik kvalifikacija, iako je bio pod istragom zbog navodnog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju. Čelnici Trabzona se ponašaju kao da je sve u redu, čak su počeli i da se pojačavaju...

Ako tim sa obale Crnog mora ostane bez prava učešća, u kvalifikacije će Fenerbhače, koji ima bolji koeficijent od crno-belim, kojima bi u tom slučaju za mesto povlašćenog bilo potrebno da neko od nosilaca ispadne u prva dva kola.

Po iskustvu iz prethodnih kvalifikacija, to je svakako moguće... Setimo se samo Zvezdinog puta, kada joj je u drugom kolu umesto APOEL-a došla dosta slabija ekipa Suduve.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.