ZA PONOS DELIJA: Zvezda ispred Sitija, PSŽ, Barse, Juvea i Bajerna!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Espreso.co.rs

ZANIMLJIV PODATAK

ZA PONOS DELIJA: Zvezda ispred Sitija, PSŽ, Barse, Juvea i Bajerna!

Čak 39 država krunisalo je šampione u poslednjih nekoliko nedelja

Objavljeno: 18:18h

Kraj maja doneo je završetak šampionskih trka u većini evropskih zemalja.

Čak 39 država krunisalo je šampione u poslednjih nekoliko nedelja, a među brojnim prvacima Crvena zvezda je klub koji je do državnog trona stigao na najubedljiviji način, odnosno osvojivši najveći procenat bodova. Šampion Srbije od mogućih 111 bodova osvojio je 102 odnosno 91,9 odsto po čemu je na prvom mestu među svim prvacima država na Starom kontinentu.

Četu Vladana Milojevića u stopu prati PAOK. Grčki šampion osvojio je 91,1 odsto bodova, dok je treći po procentu osvojenih bodova Tre Pene, prvak San Marina sa 89,7 odsto. Ukrajinski Šahtjor postao je prvak osvojivši 86,4 odsto bodova, Mančester Sitiju je u trci sa Liverpulom bilo dovoljno 85,9 odsto da odbrani krunu, a preko 85 odsto bodova osvojili su još Benfika (85,2) i Dinamo iz Zagreba (85,1).

Zanimljiv podatak iz crveno-bele perspektive je da je Zvezda, ukoliko se ne računa podela bodova, jedini klub na Starom kontinentu koji je osvojio trocifren broj bodova uprkos činjenici da je u mnogim šampionatima odigran isti broj utakmica ili čak jedna više.

Impresivan šampionski put ukrasilo je 97 pogodaka, odnosno 2,6 po meču, po čemu je klub iz Ljutice Bogdana peti u Evropi iza Ajaksa (3,5), Benfike (3,02), Pari Sen Žermena (2,76) i Didelanža (2,7), a ispred Bajerna iz Minhena (2,58), Mančester Sitija (2,5), Barselone (2,36) i još pregršt šampiona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.