LIVERPUL JE ŠAMPION EVROPE: Klopov prvenac i šesti trofej za klub sa Enfilda!
Liverpul je osvojio Ligu šampiona za sezonu 2018/19., Foto: EPA

liga šampiona, finale

LIVERPUL JE ŠAMPION EVROPE: Klopov prvenac i šesti trofej za klub sa Enfilda!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 23:29h

Evropa je dobila novog šampiona!

Fudbaleri Liverpula savladali su u finalu ekipu Totenhema rezultatom 2:0 i tako šesti put u istoriji došli do trofeja.

Pred prepunim velelepnim stadionom u Madridu, izabranici su golom Mohameda Salaha sa bele tačke i Origija u finišu meča i srušili velikog rivala i obradovali svoje navijače kako u prestonici Španiji tako i na Ostrvu.

Igrala se 23. sekunda meča kada je Mane uputio centaršut, a Sisoko se postavio i rukom zakačio loptu, što je bio znak za Damira Skominu da bez razmišljanja pokaže prstom na belu tačku.

Salah je rutinski izveo najstrožu kaznu i tako postigao prvi gol u finalima Lige šampiona i ujedno bio glavni akter najbržeg penala u istoriji ovog takmičenja.

Zapretio je Aleksandra Arnold šutem sa distance koji odlazi zamalo pored gola, ali samo koji trenutak kasnije dogodio se incident kada je na teren uletela atraktivna plavuša i na kratko prekinula susret.

Gledali smo pravu uspavanku u većem delu prvog poluvremena, dok Robertson nije odlučio da oproba svoju levicu šutem sa 25 metara, ali se Ljoris istakao i sjajnom reakcijom izbacio loptu u korner.

foto: EPA

Zaigrao je Totenhem ofanzivnije u nastavku i preko Eriksena pokušao da izjednači rezultat na početku drugog poluvremena.

Pokušao je Poketino da sa Mourom dobije na ofanzivi, a samo par minuta po njegovom ulasku Milner je imao priliku da reši meč. Šutirao je po zemlji sa petnaestak metara, a lopta prolazi pored gola i spašava igrače Totenhema.

Igrao se 80. minut kada je Alison spasio dva sjajna šuta, prvo Sona, pa zatim Moure. Totenhem je imao odličnu šansu da izjednači rezultat, ali to se nije desilo.

foto: EPA

Samo tri minuta kasnije, Eriksen je izveo slobodan udarac sa leve strane iskosa i pokušao da ugrozi Alisona koji još jednom sjajno interveniše i za mali vremenski period pokazuje da je vrhunski golman.

Origi je u 87. minutu doneo Liverpulu titulu prvaka Evrope! Sjajno se snašao u kaznenom prostoru posle karambola u odbrani Totenhema i udarcem po zemlji rešio meč i krunisao svoju ludu sezonu na najbolji mogući način.

Bilo kako bilo, čim je sudija Skomina odsvirao kraj meča veliko slavlje moglo da počne - Liverpul je postao prvak Evrope prvi put od 2005. godine i šesti put u svojoj klupskoj istoriji.

Ujedno, ovo je Jirgenu Klopu takođe prvenac u Ligi šampiona, posle dva neuspešna pokušaja.

Imali smo prilike da gledamo spektakularne mečeve tokom cele sezone koja je trajala od avgusta do ovog trenutka, a sada i mi i vi idemo na zasluženi odmor od Lige šampiona do početka jula kada su na programu mečevi

foto: EPA

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

95. minut - KRAJ: Liverpul je šampion Evrope!

90. minut - Igraće se još 5 minuta

87. minut - GOOOOL: Origi donosi Liverpulu titulu prvaka Evrope! Sjajno se snašao u kaznenom prostoru posle karambola u odbrani Totenhema i udarcem po zemlji rešio meč!

85. minut - Lukav pokušaj Eriksena iz slobodnog udarca, ali ponovo sjajni Alison reaguje kako treba!

80. minut - Alison u zemlji čuda! Skinuo je šuteve Sonu i Mouri za samo nekoliko sekundi. Totenhem kreće u totalni napad!

foto: EPA

75. minut - Dobar napad Totenhema, Son je delovao nezaustavljivo sve dok se nije pojavio Van Dajk i izbacio loptu van terena

69. minut - Pokušao je Milner da reši meč, šutirao snažno po zemlji, međutim lopta je otišla pored gola

66. minut - Evo ga, Lukas Moura je u igri - heroj polufinala i velikog trijumfa nad Ajaksom. Može li on da promeni nešto u bledoj igri svog tima?

55. minut - Eriksen se našao u prilici, čini se da Sveci menjaju igru iz prvog dela i kreću na sve ili ništa, vremena do kraja meča ima puno, pa se nadamo da ćemo gledati dobar fudbal sa puno uzbuđenja u nastavku susreta.

foto: EPA

54. minut - Salah se našao pred golom Ljorisa i uputio udarac koji nije bio preterano opasan, a samo koji trenutak kasnije je Mane mogao da udvostruči prednost, međutim snalazi se francuski golman i dolazi do lopte.

50. minut - Malo je živnuo Totenhem i pokušava da ugrozi gol protivnika

46. minut - Nastavljena je utakmica

POLUVREME: Očekivao se tvrd meč, ali ne i ovako dosadan. Počelo je sjajno posle penala nakon 23 sekunde, međutim od trenutka nismo videli ništa vredno pomena osim šuteva bekova Liverpula. Ekipa Totenhema kao da ne postoji večeras, bez ijednog iole opasnog pokušaja za celo prvo poluvreme. Nadamo se da će nastavak biti bar malo uzbudljiviji.

foto: EPA

38. minut - Robertson je uzeo loptu na svojoj polovini, krenuo u soloprodor i pokušao da sam završi akciju šutem sa oko 25 metara, ali Ljoris sjajno reaguje i izbacuje loptu u korner.

35. minut - Ako smo pomislili da ćemo gledati uzbudljivu utakmicu, prevarili smo se. U Madridu je prava uspavanka na obe strane.

25. minut - Bez većih uzbuđenja od vodećeg gola Liverpula. Mirna igra na obe strane, ali čini se da "crveni" kontrolišu meč i imaju ideju kako da zadrže prednost na ovom susretu.

Detalj sa finala Lige šampiona
Detalj sa finala Lige šampiona foto: EPA

16. minut - Odličan pokušaj Aleksandra Arnolda sa distance koji odlazi zamalo pored gola, ali samo koji trenutak kasnije dogodio se incident kada je na teren uletela atraktivna plavuša i na kratko prekinula susret.

10. minut - Veliki šok za Totenhem se dogodio na startu meča, ali pokušaće izabranici Maurisija Poketina da se konsoliduju i anuliraju ovaj rezultat kako bi učinili meč neizvesnim i zanimljivijim.

2. minut - GOOOL: Salah postiže svoj prvi gol u finalima Lige šampiona! Interesantno, ovo je najbrže dosuđeni jedanaesterac u istoriji ovog takmičenja.

1. minut - Penal za Liverpul posle samo 25 sekundi igre. Mane je pogodio Sisoka u ruku, a sudija Skomina je pokazao na belu tačku. čini se potpuno opravdano.

21:00 - Meč u Madridu je počeo!

20:50 - Sve je spremno za početak velikog finala Lige šampiona

foto: EPA

Dvojnik Jirgena Klopa na ulicama Madrida

Atmosfera sa stadiona sat vremena pred početak meča

1 / 6 Foto: EPA

SASTAVI

Ovako su Salah i drugovi stigli u Madrid

Pohod Liverpula do završnice Lige šampiona

Totenhemov put do finala

"You never walk alone" grmi Madridom

Svi osvajači Lige šampiona - UEFA je obradovala i navijače Crvene zvezde

Čudesna utakmica u Liverpulu i senzacionalan preokret protiv Barselone

Podsetimo se sjajnog Lukasa Moure i polufinalnog meča u Amsterdamu

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.