POSLEDNJI ČIN NAJBOLJE SEZONE U ISTORIJI LIGE ŠAMPIONA! Liverpul ili Totenhem, čija ptica će sleteti na vrh Evrope?
Klop ili Poketino?, Foto: EPA/Sturat Franklin, AP, New1/Dragan Kadić

finale lige šampiona

POSLEDNJI ČIN NAJBOLJE SEZONE U ISTORIJI LIGE ŠAMPIONA! Liverpul ili Totenhem, čija ptica će sleteti na vrh Evrope?

Spremite se za spektakl

Objavljeno: 13:23h

Fudbaleri Liverpula i Totenhema večeras u Madridu igraju za trofej Lige šampiona.

Liverpul u drugom uzastopnom finalu juri šestu titulu prvaka Evrope, po čemu su ispred samo Real Madrid (13) i Milan (7), za razliku od Totenhema koji igra najveći meč u klupskoj istoriji.

Oba engleska tima su senzacionalne preokrete napravili u polufinalu, Liverpul protiv Barselone (0:3, 4:0), Totenhem protiv Ajaksa (0:1, 3:2), ali ih sada čeka još jedan korak do vrha Starog kontinenta.

Vreme je za finale! Totenhem i Liverpul, ekipe koje su na čudesan način stigle do završnog meča, večeras će u Madridu odlučiti o novom šampionu Evrope. Kvota na Pevce je 3,80, na Liverpul 2,00, a na to da će finale otići u produćetke (iks) 3,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Lige šampiona.

Priliku da prekine loš niz poraza u finalima, nakon što je izgubio sa Borusijom 2013. i sa Liverpulom prošle u Ligi šampiona i godinu dana ranije u Ligu Evrope, ponovo ima menadžer "crvenih" Jirgen Klop.

- Svetski sam rekorder u dobijanju polufinala. Ako sam kriv za sve poraze u finalima onda bi u Liverpulu trebalo da budu zabrinuti. Ukoliko je drugačije, onda imamo šansu. Siguran sam da nemam nesrećnu karijeru - u svom duhovitim stilu najavio je duel Klop, koji će moći da računa na oporavljenog Roberta Firmina.

Kao što je Nemac dobio dobru vest da je Firmino spreman, tako i menadžer Totenhema Maurisio Poketino može da računa na prvog strelca i kapitena Harija Kejna.

- Milioni ljudi će gledati finale, pritisak je dodatno veći i zato moramo da budemo spremni. Ne smemo da razmišljamo o važnosti meča, već da uživamo. Verujem da smo bolji od Liverpula - zaključio je on. Finale Lige šampiona na programu je od 21 sat na stadionu Vanda Metropolitano.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.