ŠKOTI PONIZILI CRVENU ZVEZDU: Razlog su kvalifikacije za Ligu šampiona!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

AUUU

ŠKOTI PONIZILI CRVENU ZVEZDU: Razlog su kvalifikacije za Ligu šampiona!

Većina timova crveno-bele smatra za najlakšeg rivala u žrebu

Objavljeno:

Uprkos tome što je Crvena zvezda igrala u grupnoj fazi Lige šampiona i pobedila Liverpul, nije uspela da popravi reputaciju kluba u Evropi.

Većina timova crveno-bele smatra za najlakšeg rivala u žrebu, barem tako pišu novinari portala "Footballscotland.co.uk".

Autor teksta čija su tema kvalifikacije za Ligu šampiona i potencijalni rivali Seltika navodi da će Kelti biti povlašćeni u drugom kolu i tada neće moći da se sastanu sa srpskim šampionom. U toj rundi, kao protivnik za izbegavanje naveden je Makabi iz Tel Aviva čiji je trener Vladimir Ivić, a golman Predrag Rajković.

Ipak, Seltik bi trebalo bez problema da se plasira u treće kolo kvalifikacija. U trećoj rundi, Crvena zvezda neće biti povlašćena, a škotski tim hoće pa postoji mogućnost da se prvaci Srbije i Škotske suoče tada. Prema mišljenju škotskih novinara, crveno-beli bi bili idealni protivnik za Seltik pošto su istakli srpskog šampiona kao najslabijeg rivala u toj fazi kvalifikacija.

- Ako ekipa Nila Lenona u prethodnim rundama odigra prema očekivanjima, od 3. kola će joj stvari postati teže. Sudeći po koeficijentu, ovde bi Crvena zvezda bila najlakši rival. Karabag, PAOK i Ludogorec su mogući rivali Seltika, a iako i putovanje na Marakanu bilo zastrašujuće iskustvo, Zvezda bi ipak bio najbolji protivnik – navodi se u tekstu.

U dosadašnjoj istoriji, Crvena zvezda i Seltik su se sastali samo jednom u sezoni 1968/69 u drugom kolu Kupa evropskih šampiona. Tada je škotski tim slavio posle dvomeča, u Beogradu je bilo 1:1, a u revanšu u Glazgovu 5:1. Crveno-beli su se u kvalifikacijama od škotskih ekipa najčešće sastajali sa Rendžersom sa kojim su igrali šest utakmica, a rivali su im bili i Hibernijan i Harts. Na 13 mečeva sa timovima iz Škotske, Crvena zvezda ima skor od po četiri pobede i poraza i pet remija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.