SRAMOTA PREDSEDNIKA UEFA: Čeferin svojeručno lobira za tzv. Kosovo!
Aleksender Čeferin, Foto: AP

bruka

SRAMOTA PREDSEDNIKA UEFA: Čeferin svojeručno lobira za tzv. Kosovo!

Šta vi kažete na ovo?

Objavljeno: 07:48h

Ko ne prizna FS Kosovo kao punopravnog člana UEFA, suočiće se sa posledicama, poruka je prvog čoveka Evropske fudbalske Federacije Aleksandera Čeferina.

Reprezentacija tzv. Kosova igra svoje već drugo takmičenje kao samostalna i punoparavna članica UEFA. Ova selekcija će imati čak priliku da se plasira na EP ukoliko slavi na završnom turniru u konkurenciji Makedonije, Belorusije i Gruzije (završni turnir Lige D).

Pošto se pojavila ta mogućnost, a čak 11 država će biti suorganizatori narednog Eura, Čeferin je svojom izjavom "ciljao" četiri države domaćina Eura koje ne priznaju nezavisnost Kosova od Srbije - Azerbejdžan, Rumuniju, Rusiju i Španije.

foto: Profimedia

Za njih, ali i za ostale čija politika nije u skladu sa onom koju UEFA ima prema Kosovu, slede strožije sankcije ukoliko ne prihvate Kosovo kao samostalnu državu, kao i njene timove i reprezentaciju, najavio je prvi čovek UEFA.

- Naša politika obavezuje sve timove da prihvate da igraju protiv reprezentacije Kosova i klubova sa teritorije te države u slučaju da ih žreb spoji, kako na svojoj teritoriji, tako i na Kosovu - poručio je Čeferin, prenosi agencija AP.

Podsetimo, Ukrajina je već jednom kažnjena zbog slične stvari. Naime, selekcija ove zemlje je utakmicu sa tzv. Kosovom igrala u poljskom Krakovu, pošto Ukrajina kao država ne priznaje nezavisnost Kosova od Srbije.

Ovaj problem neće imati Crne Gora, Engleska, Bugarska i Češka, rivali Kosova u kvalifikacijama za predstojeći Euro, s obzirom na to da su sve pomenute države priznale nezavisnost Kosova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.