NAVIJAČI PARTIZANA VEČERAS NAVIJAJU ZA ARSENAL: Razlog je i više nego bitan!
Grobari će pomno pratiti dešavanja u Bakuu, Foto: AP, Starsport©

liga evrope

NAVIJAČI PARTIZANA VEČERAS NAVIJAJU ZA ARSENAL: Razlog je i više nego bitan!

Ukoliko Asenal pobedi, Partizan će sigurno biti nosilac tokom kvalifikacija za Ligu Evrope.

Objavljeno:

Navijači Partizana će sa velikom pažnjom pratiti finale Lige Evrope i suprotno navijačkim vezama sa londonskim "plavcima" biti uz Arsenal čiji bi trijumf značio da će crno-beli biti povlašćeni kroz čitav tok kvalifikacija za naredno izdanje Lige Evrope.

Ukoliko se to ne dogodi Partizanova pozicija, koja je zbog uspeha u Evropi u prethodnih nekoliko sezona, kada su crno-beli igrali grupnu fazu, i dalje dobra pa će u 2. i 3. kolu kvalifikacija biti sigurno među nosiocima na žrebu, komplikuje se u eventualnom plej ofu. u eventualnom plej-ofu.

Partizan je u ovom momentu drugi iznad crte u plej-ofu, ali ukoliko u Austriji Rapid pobedi Šturm u baraž dvomeču za mesto u Evropi, crno-beli bi bili prvi ispod crte, jer Rapid ima bolji koeficijent od Partizana, za razliku od Šturma.

foto: AP

Zato će duel Čelsija i Arsenala u finalu Lige Evrope imati uticaj i na crno-bele. Ukoliko titulu uzme Čelsi ne dolazi ni do kakvih pomeranja u kvalifikacijam za Ligu Evrope, jer su Plavci obezbedili mesto u Ligi šampiona kroz Premijer ligu, za razliku od Arsenala.

Ukoliko bi Tobdžije došle do pehara, došlo bi do pomeranja. Tada bi osvajač Kupa 13. zemlje na UEFA rang listi (Češka), dobio direktno mesto u Ligi Evrope (Sparta Prag). A pošto Sparta ima bolji koeficijent od Partizana, crno-beli bi se osigurali i bili bi mesto iznad.

Svega ovoga ne bi bilo, da oni koji su obezbedili takmičenje u Evropi kroz Kup Belgije i prvenstvo Turske, nemaju finansijske probleme i pitanje je da li će im UEFA dati licencu za takmičenje. Ukoliko i Mehelen izgubio mesto u Evropi, umesto njega bi upao Gent, koji ima bolji koeficijent od Partizana i "gurnuo" bi crno-bele ispod crte.

Trofej namenjen najboljem timu Lige Evrope
Trofej namenjen najboljem timu Lige Evropefoto: EPA/Yoan Valat, Profimedia

Takođe, u slučaju da Trabzon ne dobije licencu, a imaju ozbiljnih finansijskih problema, umesto njih bi u kvalifikacije upao Fenerbahče, koji ima bolji koeficijent od Partizana, pa bi u tom slučaju crno-beli bili nepovlašćeni na žrebu.

Ipak, ukoliko Asenal pobedi, Partizan će sigurno biti nosilac tokom kvalifikacija za Ligu Evrope.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.