NEK' SE MARAKANI VRATE SLAVNI DANI: Crvena zvezda obeležila godišnjicu Barija!
Oboleženo 28 godina od osvajanja Kupa evropskih šampiona, Foto: FK Crvena zvezda

obleženo

NEK' SE MARAKANI VRATE SLAVNI DANI: Crvena zvezda obeležila godišnjicu Barija!

To nikako ne može da bude imperativ, ali je sportski nadati se da ćemo jednom opet biti prvaci Evrope - poručio je Džajić.

Objavljeno:

Na današnji dan pre 28 godina,Crvena zvezda se popela na evropski tron i tim povodom je na stadionu "Rajko Mitić" održan prigodan koktel.

Svi zvezdaši zauvek pamte Bari, 29. maj 1991. i čuveno finale Kupa evropskih šampiona na stadionu "Sveti Nikola". Osvajanje titule šampiona Evrope zauvek je uvrstilo Crvenu zvezdu u krug velikana. Ona je to bila i pre 1991, ali nakon duela za anale u Bariju i pobede nad Olimpikom iz Marseja (5:3 posle boljeg izvođenja jedanaesteraca), u vitrine svog muzeja donela je trofej kojim može da se pohvali samo klubovi koji predstavljaju evropski krem fudbala. Darko Pančev je golom iz penala u petoj penal seriji stavio tačku na triler tokom kojeg je i golman i kapiten Stevan Dika Stojanović odbranio udarac Amorosu sa bele tačke. Za istoriju i večnu slavu. Zbog toga će 29. maj zauvek ostati crveno slovo Zvezdinog kalendara, i zbog toga će se ovaj dan uvek obeležavati.

To je učinjeno i danas, kada je klub organizovao prigodan koktel na kojem se okupio veliki broj legendi kluba, nekadašnjih Zvezdinih fudbalera, kao i prijatelja kluba. Prisutnima se obratio i Dragan Džajić, počasni predsednik i treća Zvezdina zvezda. - Imam tu sreću da govorim o ovom uspehu Crvene zvezde. Znam da je sada mnogo teže da ponovimo taj uspeh, ali bih voleo da se dogodi jednog dana u skorijoj budućnosti. To nikako ne može da bude imperativ, ali je sportski nadati se da ćemo jednom opet biti prvaci Evrope - poručio je Džajić.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović još jednom je podsetio koliko je veliki značaj uspeha koji je ostvaren pre skoro tri decenije. - Lepo je sećati se lepih vremena. Veliki uspeh iz 1991. godine služi kao inspiracija svima u klubu, da teže tom cilju. Zato je i značajno obeležavanje 28. godišnjice od osvajanja titule evropskog prvaka. Želim da se svi zajedno radujemo novim uspesima - naglasio je Mijailović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.