MIHAJLOVIĆ ZAPALIO ČIZMU: Srpski stručnjak napravio pometnju u Italiji, gradski rivali u klinču zbog njega!
Siniša Mihajlović, Foto: EPA/Giorgio Benvenuti

RAT

MIHAJLOVIĆ ZAPALIO ČIZMU: Srpski stručnjak napravio pometnju u Italiji, gradski rivali u klinču zbog njega!

Po svemu sudeći, male su šanse da bivši selektor reprezentacije Srbije ostane u Bolonji i naredne sezone

Objavljeno:

Srpski trener Siniša Mihajlović napravio je čudo sa Bolonjom koju je uspeo da ostavi u Seriji A.

Rezultat nije ostao nezapažen pa su se odmah po završetku sezone poveli i razgovori sa predsednikom Saputom, ali, po svemu sudeći, male su šanse da bivši selektor reprezentacije Srbije ostane u Bolonji i naredne sezone. Kao razlozi za takvo stanje su oklevanje uprave bolonjskog tima da uloži novac u pojačanja i da plati Mihajlovića koliko zaslužuje, ali i ponude većih klubova koje srpski strateg očekuje.

Rezultat koji je Mihajlović napravio sa Romom nije ostao nezapažen
Rezultat koji je Mihajlović napravio sa Romom nije ostao nezapažen foto: EPA/Giorgio Benvenuti

Pominje se da je Mihajlović prvi kandidat za klupu Lacija u kome je kao igrač proveo šest godina i sa kojim je osvojio isto toliko trofeja. Strateg koji je vodio Nebeskoplave u prethodnoj sezoni Simone Inzagi je odbio da produži ugovor i čeka Milan koji je ostao bez trenera, a Lotito i Tare vide bivšeg štopera kao prvi izbor.

U igranku oko srpskog trenera se uključio i gradski rival Lacija, Roma. Pregovori Vučice sa Gasperinijem koji je Atalantu uveo u Ligu šampiona ne idu u dobrom smeru, a uprava tima iz Bergama je rešila da strategu obezbedi veći novac i pojačanja pa je teško očekivati da će se preseliti u Rim. Zato se u crvenom delu Večnog grada kao moguća rešenja pominju Mihajlović i trener Sampdorije Đampaolo.

Mihajlović i Sampaolo su kandidati za klupu Rome
Mihajlović i Sampaolo su kandidati za klupu Romefoto: EPA/Giorgio Benvenuti

Iako se upisao u istoriju Lacija, navijačima Rome ne bi smetalo da Siniša Mihajlović bude trener njihovog voljenog imajući u vidu da je u dresu Vučice proveo dve sezone pre nego što je otišao u Sampdoriju. Međutim, te dve sezone, srpski trener proglasio najneuspešnijim u karijeri pošto Roma nije učestvovala u evrokupovima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.