SPREMA SE NEŠTO VELIKO: Velika rekonstrukcija stadiona u čak 8 gradova Srbije!
Stadion Radničkog iz Niša, Foto: Espreso

konačno

SPREMA SE NEŠTO VELIKO: Velika rekonstrukcija stadiona u čak 8 gradova Srbije!

Zbog toga će klubovi, na inicijativu Saveza, pauzu do početka nove sezone iskoristiti za rekonstrukciju svojih glavnih terena i postavljanje nove travnate podloge

Objavljeno:

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je važan projekat u saradnji sa Zajednicom superligaša i klubovima.

Kako je navedeno na sajtu FSS jedan od najvećih problema sa kojima se suočava srpski fudbal jeste neodgovarajuća fudbalska infrastruktura, a to se pre svega odnosi na stadione koji su građeni pre više od 50 godina, ali i na terene koji su u veoma lošem stanju, daleko ispod standarda koji zahteva savremeni fudbal.

Zbog toga će klubovi, na inicijativu Saveza, pauzu do početka nove sezone iskoristiti za rekonstrukciju svojih glavnih terena i postavljanje nove travnate podloge.

Novi tereni u skladu sa najsavremenijim zahtevima i standardima biće postavljeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Surdulici, Ivanjici, Lučanima, Šapcu. Realizacija ovog veoma važnog projekta već je u toku, a radovi su započeti na stadionima Napretka, Partizana i Voždovca.

Stadion Vojvodine
Stadion Vojvodine foto: Beta / Dragan Gojić

FSS će narednih dana potpisati ugovore sa velikim brojem klubova, a predviđeni su radovi na sanaciji drenaže, postavljanju savremenih zalivnih sistema i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta. Na nekim stadionima će biti ugrađeni i grejači terena, a mnogi klubovi će uložiti značajna sredstva i na unapređenje pratećih sadržaja (tribine, sedišta, svlačionice, semafori, pomoćni tereni). Pored superligaša, pomoć će dobiti i prvoligaški klubovi.

Namera saveza je da se klubovi u novoj sezoni nadmeću na novim, savremenim terenima kako bi kvalitet fudbala bio na višem nivou. FSS će pratiti realizaciju ovog veoma važnog projekta i prezentirati javnosti više detalja u narednim danima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.