CRVENO-BELI PREKO TRNJA DO ZVEZDA LIGE ŠAMPIONA: Na putu im stoji ljubimac Grobara, a u trećem kolu ih čeka pakao!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Espreso.co.rs

POTENCIJALNI RIVALI

CRVENO-BELI PREKO TRNJA DO ZVEZDA LIGE ŠAMPIONA: Na putu im stoji ljubimac Grobara, a u trećem kolu ih čeka pakao!

Put ka eliti, četa Vladana Milojevića počeće 9. ili 10. jula mečevima prvog kola kvalifikacija

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde pokušaće na leto da kroz kvalifikacije izbore drugo uzastopno učešće u Ligi šampiona i treći plasman za redom u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Put ka eliti, četa Vladana Milojevića počeće 9. ili 10. jula mečevima prvog kola kvalifikacija. U prva dva kola, crveno-beli su povlašćeni pa će im i potencijalni rivali biti nešto lakši. Potencijalne prepreke timu iz Ljutice Bogdana u prvoj kvalifikacionoj rundi su: Kluž (Rumunija), Ferencvaroš (Mađarska), Sarajevo (BiH), Pjast (Poljska), Riga (Letonija), Partizani (Albanija), Saburtalo (Gruzija), Pjunik (Jermenija), Suduva (Litvanija), Nome Kalju (Estonija), Sutjeska (Crna Gora), Valur (Island), Valeta (Malta), HB Toršavn (Farska Ostrva) i Linfild (Severna Irska).

U drugom kolu, kao mogući rivali Crvenoj zvezdi pojavljuju se Makabi Tel Aviv (Izrael), Rozenborg (Norveška), AIK Stokholm (Švedska), Slovan Bratislava (Slovačka), Šerif (Moldavija), Škendija (Makedonija), HJK (Finska), Didelanž (Luksemburg), Nju Seints (Vels) i Dandalk (Republika Irska).

Crvena zvezda, ukoliko prođe prva dva kvalifikaciona kola, u trećem i četvrtom neće imati povlašćeni status pa će i zadatak biti teži. U trećoj rundi, crveno-beli bi mogli da se suoče sa Ajaksom (Holandija), Seltikom (Škotska), Dinamom iz Zagreba (Hrvatska), Kopenhagenom (Danska), Astanom (Kazahstan) ili BATE Borisovim (Belorusija). Kao poslednja prepreka ka Ligi šampiona Crvenoj zvezdi u četvrtom kolu bi, uz pomenute timove iz trećeg kola, mogli da budu još Astana (Kazahstan) i Jang Bojs (Švajcarska).

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde foto: Espreso

Žreb za prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona zakazan je za 18. jun, prve utakmice prvog kola na programu su 9. i 10. jula, revanši 16. i 17. jula. Drugo kolo biće održano 23/24. i 30/31. jula, treće 6/7. i 13. avgusta, dok je plej-of 20/21. i 27/28. avgusta.

Ekipe koje prođu prve dve kvalifikacione runde, rivale u trećoj saznaće 22. jula, a za četvrto 5. avgusta. Timovi koji ispadnu u nekoj od prve tri runde kvalifikacija za Ligu šampiona moći će da nastave borbu za Ligu Evrope, a oni koji ispadnu u poslednjem kolu kvalifikacija za elitno takmičenje, automatski će se naći u grupi drugog po rangu evropskog takmičenja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.