ODRŽANA SEDNICA NA MARAKANI: Priznanje Delijama, Terziću, Milojeviću...
Stadion Crvene zvezde, Foto: Vladimir Šporčić

skupština kluba

ODRŽANA SEDNICA NA MARAKANI: Priznanje Delijama, Terziću, Milojeviću...

Redovnoj sednici prisustvovalo je 47 od 70 članova Skupštine

Objavljeno:

U prostorijama stadiona “Rajko Mitić” održana je redovna sednica Skupštine FK Crvena zvezda tokom koje je napravljen osvrt na veoma uspešnu sezonu šampiona Srbije.

Redovnoj sednici prisustvovalo je 47 od 70 članova Skupštine, a pre nego što su tema postale redovne tačke zasedanja, članovi Skušpštine su minutom ćutanja odali počast Dragoslavu Šekularcu, legendi kluba i drugoj Zvezdinoj zvezdi koja je preminula između dva zasedanja, odnosno početkom aktuelne godine.

Tokom zasedanja jednoglasno su usvojeni finansijski izveštaji koje je prezentovao operativni direktor Stefan Pantović, posle čijeg je izlaganja kratak rezime napravio i predsednik kluba Svetozar Mijailović.

- Zahvalan sam članovima skupštine na plodonosnom radu i saradnji u vremenu između dve sednice. Mnogi su aktivno sarađivali sa upravom na rešavanju brojnih problema i dilema u proteklom periodu. Mi smo se, kao uprava, trudili da sledimo i ispunimo zacrtane ciljeve iz prethodnog perioda. Prošlu takmičarsku godinu ocenili smo kao godinu koja je obeležila istoriju našeg Kluba. U ovoj, koju danas ocenjujemo, podigli smo lestvicu uspeha na viši nivo. U sportskom rezultatu, poslovanju, finansijskog konsolidaciji, razvoju infrastrukture. Ostvarujujemo kontinuitet u ciljevima koje je ova skupština postavila. Izgradili smo dobru osnovu za nastavak uspešne predstojeće takmičarske godine. Ovi rezultati obavezuju. Uveren sam da imamo znanje, snagu i odlučnost da ih i dalje ostvarujemo. Biće prepreka, problema, novih izazova i zato moramo uložiti dosta rada da bi smo došli do željenog cilja - istakao je Mijailović.

foto: News1

Predsednik Crvene zvezde je sa posebnim ponosom istakao rast crveno-bele armije članova.

- Prošle godine pozvao sam sve generacije zvezdaša da se aktivno uključe i tako doprinesu jačanju snage Zvezde. Naša sekcija veterana, sa svojim razgranatim aktivnostima, nastoji da to ostvari. Moramo im pomoći, posebno da mladji veterani budu više prisutni i angažovani u tom radu. Napredujemo u pogledu članstva, dostigli smo preko 20.000 članova od čega 10.000 seniora sa plaćenom članarinom. Ostvaruju se planovi i naša očekivanja od servisa za članstvo, raste broj aktivnih članova i klubova navijača. Uspostavili smo korektan odnosa sa Fudbalskim savezom Srbije i Beograda, sve u cilju stvaranja boljih uslova za razvoj fudbalskog sporta. Razvijamo partnerske odnose sa klubovima - rekao je Mijailović uz osvrt na rad selekcija bisera iza juga Marakane: - Naša Omladinska škola potpisala je ugovore sa 70 škola fudbala i 3 regionalna centra, sa ciljem obuhvata što većeg broja talentovane dece koja su usmerena prema našem Klubu. Posebno želim da istaknem veoma uspešan projekat koji ostvarujemo sa FK Grafičar, na pragu smo ulaska u Prvu ligu Srbije, kao mlađe kategorije koje ulaze u viši rang takmičenja. Odajem priznanje predsedniku Grafičara Slobi Govedarici i njegovom timu, na uspešnom vođenju. Veliko razumevanje imamo u državnim institucijama, u Gradu Beogradu, a velika podrška su nam i sponzori kluba. Gasprom, svetska kompanija koja je devet godina uz klub i praktično je postala naš najveći oslonac. Naša najveća domača kompanija Telekom Srbja takođe. Tu su i Makron, BIP, Terme Čatež, Dunav osiguranje, Cepter i mnogi drugi.

foto: Starsport©

Na putu do uspeha posebno važna bila je bezrezervna podrška zvezdaša koji su po tradiciji bili 12. igrač.

- Nesumnjivo, naši navijači su značajna podrška timu, ne samo na našem stadionu nego i na svim stadionima gde smo gostovali. Igrači posebno naglašavaju da im ta podrška daje veliku snagu i motivaciju. Mi kao klub uvek stojimo na raspolaganju navijačima za saradnju, kao bismo zajedničkim snagama pomogli da se ostvare što bolji rezultati - rekao je Mijailović i dodao: - Kao i prošle godine, ponavljam i ove, odajem priznanje najpre sportskom sektoru, treneru Milojeviću i njegovom stručnom štabu, sportskom direktoru Mrkeli, a takođe priznanje za uspešan rad ide i direktoru Omladinske škole Mladenoviću, glavnom treneru Jeliću, koordinatoru Cvjetićaninu i svim ostalim trenerima u školi. Odajem priznanje svim zaposlenima za predan i odgovoran rad i njihovim neposrednim rukovodiocima operativnom direktoru Pantoviću, finansijskom direktoru Petroviću, direktoru stadiona Ćoroviću i njegovom zameniku Lečiću, kao i direktoru marketinga Broćiću. Posebno priznanje odajem generalnom direktoru Zvezdanu Terziću za uspešno vođenje našeg veoma složenog sistema. Zahvaljujem se i članovima Nadzornog odbora koji su u skladu sa zakonom i statutom kluba vršili nadzor nad radom i poslovanjem. Zahvaljujem se članovima Upravnog odbora,. U međuvremenu, između dve sednice Skupštine, u rad ovog tela uključen je i gospodin Mirko Petrović.

foto: Starsport©

Jedna od tačaka bila je i osvrt na pravnu borbu za titulu osvojenu 1946. godine, a tom prilikom članovima se obratio Dragan Milošević, predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde. Nakon toga je članu veterana Crvene zvezde, Branislavu Jociću, predsednik kluba Svetozar Mijailović uručio simboličan poklon u vidu dresa sa brojem 1946 na leđima kao priznanje za značajan doprinos prilikom prikupljanja istorijskih činjenica koje su uticale na odluku da crveno-belima bude priznata zaslužena titula.

U završnici zasedanja prisutnima se obratio i Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda.

- Imam posebno zadovoljstvo da rukovodstvu, stručnom štabu na čelu sa Vladanom Milojevićem i igračima, čestitam na fantastičnim rezultatima u ovoj sezoni. Rezultat koji su ostvarili obradovao je veliki broj ljudi u Srbiji, ali i širom sveta. Rezultati su u harmoniji sa učinkom na polju finansija i želim da istaknem zadovoljstvo sa rezultatima finansijske konsolidacije jer znam u kakvom je stanju bio klub u periodu kad sam došao - rekao je Škundrić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.