KRSTAJIĆ ODMAH ODGOVORIO ŠTA JE S MATIĆEM: Katai nam je potreban u ovom trenutku! Petorica idu u mladu!
Mladen Krstajić je objasnio zašto na spisku nema Nemanje Matića, Foto: Starsport©

Ponovo sve isto

KRSTAJIĆ ODMAH ODGOVORIO ŠTA JE S MATIĆEM: Katai nam je potreban u ovom trenutku! Petorica idu u mladu!

Za sve je bilo iznenađenje što na spisku nema zamenika kapitena

Objavljeno: 13:07h

Mladen Krstajić saopštio je spisak od čak 26 igrača na koje računa za naredne dve utakmice u kvalifikacijama za EURO protiv Ukrajine i Litvanije.

Selektor je priredio dva velika iznenađenja, tako što se na spisku nije našlo ime Nemanje Matića, a u tim je vraćen Aleksandar Katai.

- Na spisku, nažalost, nema Nemanja Matića koji je povređen. Razgovarao sam s njim poslednjih desetak dana. Obnovio je tu povredu i treba mu pauza i oporavak. Mogu da mu jedino poželim brz oporavak i da se što pre vrati - poručio je odmah na početku obraćanja selektor.

Mladen Krstajić je pozvao 26 igrača za naredne dve utakmice
Mladen Krstajić je pozvao 26 igrača za naredne dve utakmicefoto: Starsport©

- Što se tiče ostalih aktivnosti, imali smo dosta posla i obaveza, počevši od potpredsednika Pantelića, sportskog direktor Kovačevića, preko nas iz stručno štaba koji smo pratili sve igrače koji igraju i u Srbiji i u inostranstvu. Ovaj spisak je taj i može samo u slučaju neke povrede, ne daj Bože, da dođe do promena. To je 26 igrača na koje računamo za naredne dve utakmice koje su veoma važne. Mislim da treba da ostanemo na zemlji i maksimalno se koncentrišemo na Ukrajinu i Litvaniju - dodao je Krstajić.

Utakmica protiv Ukrajine u gostima biće jedna od ključnih u borbi za plasman na Evropskom prvenstvu.

Utakmica protiv Ukrajine mogla bi da bude ključna u kvalifikacijama
Utakmica protiv Ukrajine mogla bi da bude ključna u kvalifikacijamafoto: Starsport©

- Normalno je da ima stvari koje moramo da popravimo iz mečeva sa Nemačkom i Portugalijom, ali i da poboljšamo one stvari koje smo dobro radili.

U reprezentaciju je vraćen Aleksandar Katai, koji nije bio u nacionalnom timu još od kada je Slavoljub Muslin bio selektor.

- Katai je već bio u reprezentaciji i veoma dobro zna ove momke. Pratim ga kao i sve ostale igrače. Radi se o odličnom momku i super igraču koji je u takmičarskoj sezoni i u dobroj formi. Jednostavno došli smo na ideju da je on u ovom trenutku nama potreban.

Mladen Krstajić je vratio Aleksandra Kataija u reprezentaciju
Mladen Krstajić je vratio Aleksandra Kataija u reprezentacijufoto: Starsport©

Pomenuto je i to koji će igrači iz seniorskog tima biti na raspolaganju selektoru mlade reprezentacije Đoroviću za Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu koje ih očekuje.

- Što se tiče mlade reprezentacije, pričao sam baš pre tri dana sa Đorovićem na Memorijalu za Bunjevčevića. Pričali smo o igračima koji su i kod njega na spisku i koji će putovati na Evropsko prvenstvo i ima ih pet sa sa ovog spiska - rekao je Krstajić.

Tih pet igrača bi trebalo da budu Luka Jović, Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Saša Lukić i golman Vasiljević.

Srbija će 7. juna gostovati u Ukrajini, a tri dana kasnije dočekaće Litvaniju u Beogradu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.