NIŠTA OD 48 EKIPA: FIFA otkrila koliko reprezentacija će učestvovati na Mundijalu u Kataru!
Prostorije FIFA, Foto: AP

ODLUČILI SU DA NE BUDE TAKO

NIŠTA OD 48 EKIPA: FIFA otkrila koliko reprezentacija će učestvovati na Mundijalu u Kataru!

- Mnoge zemlje u okruženju trenutno imaju političke tenzije sa Katarom i zato su nastali prekidi političkih odnosa - navodi se u objašnjenju

Objavljeno:

Svetska fudbalska federacija odustala je od ideje da na Svetskom prvenstvu 2022. godine igra 48 reprezentacija, objavio je Njujork Tajms

FIFA će odluku navodno službeno objaviti na redovnom kongresu 5. juna pa bi u Kataru trebalo da igraju 32 reprezentacije, kao i što je planirano. Svetsko prvenstvo 2026. godine u Meksiku, SAD-u i u Kanadi će se igrati po novom formatu, a FIFA je želela da Mundijal s 48 nacionalnih timova uvede i u Kataru.

Međutim, Katar nije bio spreman da ugosti 16 reprezentacija više, pa se čak razmatrala opcija da se nadolazeće Svetsko prvenstvo proširi i na susedne zemlje. Međutim, zbog zategnutih političkih odnosa između Katara i njegovih komšija, FIFA je odustala od te ideje.

- Mnoge zemlje u okruženju trenutno imaju političke tenzije sa Katarom i zato su nastali prekidi političkih odnosa, a susedi su čak i blokirali tu državu od ostatka Bliskog istoka - navodi se u objašnjenju.

FIFA je inače pre dve godine potvrdila da će se SP 2026. godine igrati po novom formatu. Svih 48 učesnika bit će raspoređeno u 16 grupa po tri ekipe od kojih će po dve iz svake gripe ući u nokaut fazu koja će se igrati s 32 reprezentacije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.