MI HOĆEMO KUP! I MI HOĆEMO KUP! Treneri i kapiteni Zvezde i Partizana kažu da je ovo najvažniji derbi u sezoni!
Vujadin Savić, Vladan Milojević, Savo Milošević i Vladimir Stojković, Foto: Espreso

pred finale Kupa Srbije

MI HOĆEMO KUP! I MI HOĆEMO KUP! Treneri i kapiteni Zvezde i Partizana kažu da je ovo najvažniji derbi u sezoni!

Večiti rivali će u četvrtak od 19 časova igrati za trofej

Objavljeno:
Nikola Husein

Crvena zvezda i Partizan boriće se u finalu Kupa Srbije.

Poslednji meč sezone u srpskom fudbalu biće poslastica za sve - Večiti derbi. Najveći rivali će se boriti za trofej drugog po jačini takmičenja u našem fudbalu.

Jednima je to prilika da zaokruže fantastičnu i uspešnu sezonu, jednu od najuspešnijih u klupskoj istoriji, a drugima šansa da spasu sezonu, jednu od najgorih u klupskoj istoriji.

Treneri i kapiteni na konferenciji pred finale Kupa
Treneri i kapiteni na konferenciji pred finale Kupafoto: Espreso

Golman Partizana, Vladimir Stojković, je na konfenrenciji za medije dan pred meč na stadionu "Rajko Mitić" najpre čestitao titulu crveno-belima.

- Da ne ponavljam reči šefa, ali ovo je krucijalna i najbitnija utakmica za nas u ovoj godini. Iza nas je turbulentan period. Igramo protiv večitog rivala koji je osvojio titulu i iskoristio bih priliku da im čestitam na tome. Pripremali smo se ovih dana za taj meč. Najlepša utakmica u srpskom fudbalu i biće uživanje za gledaoce - rekao je Stojković.

Savo Milošević ističe da je ovo prva utakmica ove sezone između večitih rivala u kojoj je ulog nešto veći.

- U najkraćem, čeka nas jedna jako bitna i velika utakmica. Najveća utakmica za srpski fudbal, a ovo je meč koji ima veću vrednost i težinu u odnosu na one koje smo igrali u prvenstvu. Donosi trofej i obe ekipe će učiniti sve da dođu do trofeja. Svako ima svoje motive i razloge, a mi ćemo učiniti sve da naši razlozi nam pomognu da prevagne na našu stranu. Očekujem jedan dobar meč, priča se u poslednje vreme o fudbalskim stvarima i to je dobro. I mislim da je dobro za srpski fudbal da naša dva najveća kluba igraju utakmicu u finalu - poručio je šef stručnog štaba crno-belih.

Iz suprotnog tabora želja za trofejom je ista. Zvezda 11 godina nije osvojila duplu krunu i sada joj je najbliža.

- Važna utakmica za obe ekipe. Mi smo imali uspešnu sezonu, osvojili smo titulu, ali naš cilj je da osvojimo duplu krunu koju čekamo 12 godina i nadam se i verujem da ćemo uspeti u tome - poručio je Vujadin Savić.

Vladan Milojević kaže da njegov tim ima dodatan motiv jer na "duplu krunu". - Pričali smo da su nam oba domaća trofeja cilj, uzeli smo jedan, a sad imamo priliku za drugi. Činjenica da Zvezda dugo čeka na "duplu krunu" i to nam je veliki motiv. Ispred nas je posebna utakmica i daćemo sve od sebe da pružimo dobru partiju i slavimo - rekao je Milojević na konferenciji za novinare u prostorijama FSS na Terazijama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.