ISPALIO SRBIJU I PRIHVATIO POZIV KOSOVA: Bivši štoper Partizana nije ispoštovao dogovor koji je imao sa savezom!
Arton Zekaj, Foto: Starsport©

POGAZIO REČ

ISPALIO SRBIJU I PRIHVATIO POZIV KOSOVA: Bivši štoper Partizana nije ispoštovao dogovor koji je imao sa savezom!

Iako je ranije govorio da neće ucenjivati Srbiju, u čijim je mlađim reprezentativnim selekcijama bio, u kadetskoj čak nosio i kapitensku traku

Objavljeno:

Momak rođen u Subotici koji je prve fudbalske korake napravio u Partizanu, Arton Zekaj (19) ubuduće će nastupati za reprezentaciju takozvanog Kosova.

Iako je ranije govorio da neće ucenjivati Srbiju, u čijim je mlađim reprezentativnim selekcijama bio, u kadetskoj čak nosio i kapitensku traku, sada je upravo to uradio. Priča o tome da bi mogao da nastupa za Kosovo pojavila se u proleće 2018. godine.

- Pominje se da bih zaigrao za Kosovo u slučaju da ne budem u planu A selekcije Srbije. To je krajnje nekorektno, ko sam ja da bih bilo koga uslovljavao? - govorio je tada Zekaj.

U jesen je govorio da će "igrati za one koji ga više žele“, a sada je konačno odabrao stranu i to uz veliku pomoć FIFA, kako tvrde u Prištini.

- Možemo zvanično potvrditi da će Arton Zekaj imati pravo da igra za Kosovo od sledeće nedelje. FIFA će priznati njegovu želju da igra za Kosovo, iako FSS odbija da ga oslobodi, a on će biti na spisku mlade reprezentacije za junske utakmice s Andorom i Turskom - navodi fudbalski savez samozvane države Kosovo.

U istom danu, iz Prištine je stigla vest da „FIFA vrši pritisak na FS Srbije da dozvoli Zekaju da igra za svoju domovinu“.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.