BIO JE VELIKI ČOVEK I SPORTISTA: Legende odale počast Bunji! Svi žele da se tradicija nastavi!
Memorijal "Goran Bunjevčević", Foto: Espreso.co.rs

MEMORIJAL "GORAN BUNJEVČEVIĆ"

BIO JE VELIKI ČOVEK I SPORTISTA: Legende odale počast Bunji! Svi žele da se tradicija nastavi!

Ono što je važnije od rezultata bilo je druženje nekadašnjih igrača crveno i crno-belih sa kojima je Bunjevčević igrao ili protiv kojih je vodio žestoke okršaje

Objavljeno: 21:35h
Uroš Marjanović

Mnogo legendi srpskog i jugoslovenskog fudbala okupilo se na prvom memorijalu u čast Gorana Bunjevčevića.

Sastale su se ekipe Crvene zvezde i Bunjinih prijatelja, duel je završen bez pobednika, ali ono što je važnije od rezultata bilo je druženje nekadašnjih igrača crveno i crno-belih sa kojima je Bunjevčević igrao ili protiv kojih je vodio žestoke okršaje.

- Bio je spektakl. Okupili smo se u sećanje na velikog čoveka i velikog sportistu. Jako je tužno što nas je tako rano napustio i što nije sa nama, ali mislim da će on uvek ostati u našem sećanju. Bila je dobra utakmica, bili su svi njegovi prijatelji i mislim da će i sledeće godine biti isto ovako - rekao je Miloš Krasić.

Bilo je lepo videti nekadašnje igrače Crvene zvezde kako ponovo nose crveno-beli dres.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam prisustvovao jednom ovakvom meču. On je bio veliki čovek ogroman sportista i veliki drugar. Velika je žalost što nije među živima. Utakmica je bila bez takmičarskog karaktera i mislim da je publika koja je došla uživala u meču - izjavio je Ognjen Koroman posle meča.

Delije su slavile, a Grobari plakali kada je Mihajlo Pjanović dao gol u 2. minutu Ivici Kralju, 20 godina od njihovih okršaja u Večitim derbijima.

- Najmanje što smo mogli da uradimo za Bunjevčevića je da organizujemo memorijalnu utakmicu. Što se tiče Gorana, bio je izuzetna ličnost - rekao je Mihajlo Pjanović.

Jedan od igrača kojih dugo nije bilo u fudbalu bio je Branko Bošković koji je došao u Staru Pazovu da uveliča spektakl posvećen preminulom igraču Crvene zvezde.

- Fino je što smo svi okupili. Najbitnije je da se Bunja ne zaboravi i da se ovo nastavi. Treba nešto da se pravi da se Bunja nikad ne zaboravi. On je bio pravi čovek, pravi kapiten i super fudbaler - izjavio je Branko Bošković.

Lepa je bila predstava u Staroj Pazovi.

- Ovo je emotivan trenutak za mene. Hteo bih da se zahvalim svim što su došli po ovakvom vremenu da pozdrave memorijal "Goran Bunjevčević". Drago mi je što je sve ispalo super, hvala igračima, fudbalskim gromadama što su se pojavili. Nadam se da će se tradicija nastaviti - rekao je Mirko Bunjevčević, brat Gorana Bunjevčevića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.