OTKRIVENO ZAŠTO NIJE NAPRAVIO VEĆU KARIJERU: Rojston Drente se ludo zabavljao u Robinjovoj kući!
Rojston Drente, Foto: Profimedia

LOGIČAN RAZLOG

OTKRIVENO ZAŠTO NIJE NAPRAVIO VEĆU KARIJERU: Rojston Drente se ludo zabavljao u Robinjovoj kući!

Bila mu je predviđana velika karijera, ali se ubrzo pokazalo da je jedan od najvećih promašaja

Objavljeno:

Kada je sa 20 godina za 14 miliona stigao iz Fejenorda u Real Madrid 2007. godine i u debiju postigao gol sa 40 metara, Rojston Drente je bio momak koji obećava.

Bila mu je predviđana velika karijera, ali se ubrzo pokazalo da je jedan od najvećih promašaja Kraljevskog kluba pa je "Santjago Bernabeu" napustio 2012. godine posle 46 odigranih utakmica. Dve godine je proveo na pozajmicama u Herkulesu i Evertonu.

- Čuo sam da me želi 16 klubova. Razgovarao sam s predsednikom Barselone Laportom, pa sa sportskim direktorom Reala Mijatovićem. Tad sam upoznao sve velike sportske osobe, većina mi je nudila petogodišnje ugovore. Uslovi su bili svuda manje-više isti, ali Real je ipak Real. Kada sam bio klinac, bio sam fasciniran svime što je okruživalo Real, sav taj glamur, kao što možete videti u filmu "Gol". Želeo sam da budem deo svega toga. Odmah sam se osetio kao kod kuće. Svi su me toplo dočekali. Guti je bio jako dobar prema meni, a onda sam se počeo družiti s Robinjom. Ponekad sam išao kod njega kući, a podrum je pretvorio u noćni klub - rekao je Drente u razgovoru za fudbalski portal FourFourTwo.

Imao je velika očekivanja u sezoni 2009/10, a dolazak Žoze Murinja ih je pokvario.

- Te sezone sam mislio da bih mogao pojesti sve rivale, mislio sam da ću igrati sve utakmice, ali je uprava rekla da Marselo takođe mora da igra pa smo se menjali. Sportski direktor je verojatno više bio za Marsela. Murinjo mi je 2010. godine rekao da će mi dati minute, ali na kraju je odlučio da moram da odem na pozajmicu. Interesovali su se drugi klubovi, ali Real je i dalje bio u mojoj glavi. U Madridu sam imao apsolutno sve, tako da su mi drugi bili manje zanimljivi - dodao je Holanđanin.

U sezoni 2011/12, Drente je igrao za Everton, nastupio je u 21 meču i postigao tri gola. Vratio se u formu i uprava Karamela je htela da otkupi njegov ugovor od Madriđana, ali je sve propalo zahvaljujući samom fudbaleru.

- Imao sam nekih problema s trenerom Dejvidom Mojesom uoči polufinala FA kupa. Danas shvatam da je te nesuglasice trebalo mnogo mirnije da rešim. Imao sam sastanak s njim na kome je trebalo samo da sedim i slušam šta mi priča. Počeli smo da se prepiremo, a u jednom trenutku mi je rekao 'jebi se'. Prekasno sam shvatio da je trebalo da prećutim. Umesto toga, ja sam poludeo, rekao sam mu da odjebe i otišao. Da sam poslušao savete i da mu nisam odbrusio, verovatno bih ostao u Evertonu i ko zna kako bi moja karijera izgledala. Na "Gudisonu" sam pružao najbolje partije - dodao je Drente.

Posle epizode sa Karamelama, na godinu dana je menjao klubove. Igrao je za Alaniju, Reding, Šefild, Kajzeri, Banijas iz Ujedinjenih arapskih emirata. Prošle sezone je napravio jednogodišnju pauzu od fudbala i posvetio se muzici.

Postao je reper pod imenom Roya2Faces i objavio jednu pesmu koja se zove ''Paranoia''. Od ove godine igra za Spartu iz Roterdama. Na pitanje zađto nije napravio veću karijeru imao je kratak odgovor.

- Jednostavno je - razlog je moj pristup sportu i nikakav mentalitet - rekao je Drente.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.