TUMBA GA JE ŽESTOKO KAZNIO: Zbog šverca pića na pripremama Saša Ilić je nagrabusio kod slavnog trenera!
Saša Ilić, Foto: Starsport©

ANEGDOTE SA TRENERIMA

TUMBA GA JE ŽESTOKO KAZNIO: Zbog šverca pića na pripremama Saša Ilić je nagrabusio kod slavnog trenera!

Postoji mnogo anegdota vezanih za Ilićeve trenere

Objavljeno:

Slavni Saša Ilić je živa legenda Partizana.

On je u nedelju protiv Proletera odigrao poslednji meč u crno-belom dresu i završio igračku karijeru, a kao sledeći korak u njegovom fudbalskom životu pominje se trenerska klupa.

Postoji mnogo anegdota vezanih za Ilićeve trenere, a jedna od njih vezana je za stratega Mišu Radakovića sa kojim je jednom prilikom igrao fudbal do kasnih večernjih sati.

- Ja sam to ponavljao puno puta i nije mi teško da ponovim još jednom, sigurno da je, uz dužno poštovanje svim trenerima, čika Miša, odnosno Miša Radaković najzaslužniji za sve ovo što sam ja postigao u karijeri i što me jednostavno stvorio i kao čoveka. Ja sam i dan-danas u kontaktu sa čika Mišom, često pijemo kafu pa se sećamo nekih stvari i to je istinita priča, ali to ne samo zato što sam ja takav bio, nego je takva bila grupa igrača koje su u mlađim selekcijama Partizana. Čika Miša je bio osoba koja je na kraju treninga igrao fudbal protiv nas, onda smo birali svoju ekipu protiv igrača koji su u tom trenutku bili bolji nego ta ekipa koju je izabrao čika Miša, i s obzirom da smo često gubili, mi smo to produžavali koliko god smo mogli, tako da se nekad dešavalo da trening koji normalno traje sat i po vremena, traje i po dva i po sata - rekao je Saša Ilić.

Postoji i anegdota vezana za šverc Koka - kole i piva na pripreme fudbalera u vreme kada je Ljubiša Tumbaković bio trener tima iz Humske. Tada je Saša Ilić bio jedan od najmlađih igrača.

Nisam bio najmlađi, to je jedina greška. Jeste, mi smo bili na pripremama na Tari i dobili smo kod Tumbe čuveno prepodne slobodno i hteli smo da se donekle opustimo, ja sam sebi dao za pravo da ću ja to da “prošvercujem”, ali nisam imao sreće. On me je uhvatio, bili su i novinari iza svega toga, a Tumba kao stari šmeker znao je kako, samo me pozvao u svoju sobu i rekao: “Vadi to iz džepova”, ja sam vadio Koka-Kole, a i to je bilo zabranjeno u to vreme kad je on bio trener i kad je video pivo počeo je da me grdi: “Kažnjen si”, ono njegovo standardno “bezobrazniče”, ali dobro, sve je to prošlo, ja i Ljubišu Tumbakovića, ponovo, uz Mišu Radakovića smartam najzaslužnijim za sve ovo što sam ja postigao - dodao je legendarni kapiten.

Anegdota ima na pretek. Kao neko ko ima mnogo iskustva i kvaliteta, Saša Ilić je doslovno produžena ruka trenera na terenu. Bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević je jednom prilikom izjavio da je lično Ilić garantovao za Davidova da će dati gol sa penala u Ligi šampiona, ali ga je promašio.

- To je bila jedna od najtežih utakmica za mene lično, jer su mi se desili grčevi u nekom dvadesetom minutu pa sam izašao, a kad vratim film šta se posle izdešavalo, otkad sam izašao dok nismo ušli u Ligu šampiona, bolje mi je bilo da sam sa tim grčevima igrao do kraja utakmice. Ja sam sa Saletom Stanojevićem igrao u prvom timu Partizana i bio mi je trener, Sale je jedan vrhunski stručnjak koji je sa Partizanom napravio neverovatne stvari i u tom trenutku kad su se dešavali ti jedanaesterci, mi smo imali trojicu izvođača, sećam se da je bio Krle siguran, Kleo i Raća Petrović, tražila su se još dvojica, ja sam za tu dvojicu garantovao, i za Davidova jer je eto tako šutirao penale, za Vojislava Stankovića, čuvenog Vranjanca, zato što eto tako mi je... I sada se desio penal koji treba da šutira Davidov koji nije promašivao na treningu, on promaši i Sale se okrene prema meni i kaže mi neke reči koje su najbezobraznije moguće u tom trenutku. Ja sam se toliko bio uplašio, ali imao sam sreće posle da me Voja Stanković “izvadi” i sami znamo kako se to završilo, Partizan je po drugi put bio u Ligi šampiona - zaključio je Saša Ilić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.