NEDELJA KAD JE OTIŠ'O SALE: Dr Nele Karajlić otpevao pesmu koja će postati nova himna Grobara! (VIDEO)
Dr Nele Karajlić i Saša Ilić, Foto: Beta/Branislav Božić, Printsccreen, Ilustracija Espreso.co.rs

LEGENDA SAMO ZA ESPRESO

NEDELJA KAD JE OTIŠ'O SALE: Dr Nele Karajlić otpevao pesmu koja će postati nova himna Grobara! (VIDEO)

Iako sprema veliki koncert koji će se održati u subotu, našao je vreme za legendarnog kapitena Partizana

Objavljeno: 15:03h
Aleksa Radosavljević

Nema više! Kraj! Doživotni kapiten Partizana Saša Ilić završio je igračku karijeru u nedelju u Humskoj ulici.

Pred sasvim solidno popunjenim stadionom crno-belih, veliki fudbaler i čovek otišao je u fudbalsku legendu.

Bila je to "nedelja kad je otiš'o Sale".

Baš tim povodom, kontaktirali smo legendu balkanskog rokenrola dr Neleta Karajlića, inače velikog partizanovca i nekadašnjeg člana Upravnog odbora ovog kluba, kako bi ekskluzivno za naš portal obradio vekovni hit Zabranjenog pušenja - Nedelja kad je otiš'o Hase.

Poslušajte novu verziju ove pesme, koja će se, bar se nadamo, primiti na tribinama stadiona u Humskoj prvom prilikom kada se na njemu opet pojavi doživotni kapiten crno--belih.

Inače, postoje dileme da li se u originalu te pesme radi zaista o fudbaleru Asimu Ferhatoviću Haseu, ili je sve metafora na smrt maršala Tita, koja se dogodila, baš kao i odlazak Hasea u stihovima, "te majske nedelje".

Asim Ferhatović Hase, svoj poslednji meč za Sarajevo, nije odigrao u maju, već 16. oktobra 1966. godine. I nisu igrali protiv Osijeka, nego protiv Rijeke i to ne na Koševu, nego na Kantridi. Namestio je prvi gol, a već u petnaestom minutu bio je fauliran, što je ispostaviće se bio kraj sjajne karijere ovog asa. Pokušavao je posle da se vrati na teren, ali povreda je bila toliko jaka da nije mogao da odigra ni planiranu oproštajnu utakmicu koju su hteli da mu organizuju na kraju te prvenstvene sezone na domaćem igralištu „Koševu“.

Naravno, od danas, za svakog navijača Partizana, ova numera će dobiti potpuno novi značaj. Podsećaće ih na onu kišnu i tmurnu nedelju kada je otišao najverniji sin koga je Humska ikada imala...

Valja napomenuti i da će svi ljubitelji Zabranjenog pušenja, moći u subotu uveče 25. maja (simbolično) od 20 časova na Tašmajdanu da uživaju u nastupu Dr Neleta Karajlića, koji će izvoditi veliki broj pesama iz opusa jednog od najvećih rok-pank bendova koje je Balkan ikad imao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.