POSLEDNJA IZJAVA SAŠE ILIĆA KAO IGRAČA: Video sam klince u markerima kako plaču! Hoću Kup za kraj!
Saša Ilić sa sinom Nikšom obilazi počasni krug, Foto: Starsport©

Oproštaj

POSLEDNJA IZJAVA SAŠE ILIĆA KAO IGRAČA: Video sam klince u markerima kako plaču! Hoću Kup za kraj!

Kapiten crno-belih je završio svoju prebogatu karijeru

Objavljeno: 08:51h
Aleksa Radosavljević

Saša Ilić je završio karijeru. Rekorder kluba i "večni kapiten" je rekao da je dosta.

Po neverovatnom nevremenu koje je zahvatilo Beograd, legenda crno-belih je odigrala poslednju utakmicu na stadionu u Humskoj i vrlo verovatno u karijeri (videćemo da li će zaigrati u finalu Kupa protiv Zvezde na Marakani).

Bilo je to veče kada su Humskoj prštale emocije na sve strane. Bilo je radosti, ovacija, sreće, tuge, suza, ma svega. A Sale kapiten je na kraju istrčao počasni krug, ostavio otisak i otišao u legendu.

- Nije kraj, ima utakmica u četvrtak i ja bih želeo da se oprostim od aktivnog igranja fudbala osvojenim Kupom. Mislio sam da je najbolje da se oprostim pred svojim navijačima, na svom terenu, tu gde sam proveo najveći deo svoje karijere. Danas je bilo izuzetno emotivno za mene, uopšteno prethodnih dana. Hvala svima koji su došli u velikom broju i po kiši da me isprate - rekao je Ilić.

Ali kao što ona pesma kaže "Ja bih da igra još malo", tako kaže i sam Ilić.

- Večeras je najlepše bilo igrati. Najlepše je igrati. Bio sam spremao neki govor, ponavljao ga prethodnih par noći sam sa sobom, ali znao sam da neću moći da ga ispričam. Hvala i vama novinarima što smo imali takav korektan odnos.

Po prvi put ove godine su svi navijači ujedinjeni pevali u Ilićevu čast.

- Ja imam izuzetan odnos sa navijačima, to se pokazalo i na večerašnjoj utakmici. Desilo se to da je padala kiša i grad, ali u svakom slučaju ja ću to pamtiti do kraja života.

1 / 10 Foto: Starsport©

Da li će jednog dana isto tako Grobari klicati i Nikši Iliću (sinu Saše Ilića)?!

- Bio bih najsrećniji kada se to desilo. Pričao sam malopre i ponoviću priču. Verujte mi kad sam trčao počasni krug oko stadiona, deca u zelenim markerima, ja znam da su to deca Partizana, primetio sam kod većine suze u očima. Znači da mi je krivo što ja odlazim, ali meni je drago što oni plaču jer će možda jednog dana da budu kao ja, pa i Nikša - rekao je Ilić.

Šta je još rekao na svom oproštaju čovek koji je odigrao 878 mečeva i postigao 240 golova za Partizan možete pogledati i poslušati na snimku ispod.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.