JUVE I NAPOLI ZA TRAČAK NADE MILANU: Liga šampiona je na talonu - Inter i Atalanta se pitaju!
Atalanta je nadomak Lige šampiona, Foto: EPA/Andrea Di Marco

SERIJA A, 37. KOLO

JUVE I NAPOLI ZA TRAČAK NADE MILANU: Liga šampiona je na talonu - Inter i Atalanta se pitaju!

Do kraja prvenstva ostalo je još jedno kolo, a još nije poznato ko će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, a ko u Seriji B

Objavljeno:

U fudbalu lude završnice sezona nisu retkost, ali ovakva kakva je nastala u pretposlednjem 37. kolu Serije A dugo nije viđena.

Šampion je poznat, ali za dva mesta koja vode u Ligu šampiona vodi se ozbiljna trka, a za to su se pobrinuli Juventus i Napoli.

Juventus je remizirao sa Atalantom, koja je večeras ispustila prednost u Torinu. Gasperinijev tim je vodio golom Iličića do 80. minuta kada je Mario Mandžukić, ispostaviće se, postavio konačan rezultat. Ipak, Atalanta ima dobre šanse da se nađe u elitnom evropskom društvu, pošto sve zavisi od nje i utakmice sa Sasuolom u poslednjem kolu.

Napoli je na Sao Paolu razmonitrao Inter sa ogromnih 4:1 i tako ugrozio plasman Neroazura u Ligu šampiona.

Napolitanci su sa dva gola Ruiza i po jednim Mertensa i Zjelinskog naneli ozbiljan udar Interu, koji je preko Ikradija ublažio poraz.

Inter takođe ima sve u svojim rukama, jer u poslednjem kolu igra protiv Empolija i pobeda u tom meču će mu obezbediti Ligu šampiona.

Fudbaleri Milana pobedili su Frozinone 2:0, u utakmici pretposlednjeg 37. kola italijanskog prvenstva i na taj način ostali u igru za Ligu šampiona.

Kšištofa Pjontek je doneo prednost Milanu. Fabio Borini je šutirao ka golu, lopta je zakačila nekog odbrambenog fudbalera gostiju i završila u mreži.

Tačku na ovaj susret stavio je Suso u 66. minutu prelepim pogotkom iz slobodnog udarca.

Do kraja prvenstva ostalo je još jedno kolo, a još nije poznato ko će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, a ko u Seriji B.

Davljenik Empoli je savladao Torino sa 4:1 i tako ugasio nade torinskoj ekipi za elitno evropsko takmičenje sledeće godine. Ovaj trijumf je značajno približio Empoli ostanku u najvišem rangu italijanskog fudbala pošto sada ima 38 bodova, jedan više od Đenove.

Za oba tima je samo pobeda dolazila u obzir. Od prvog minuta Empoli je počeo da opseda gol Torina, a rivala je načeo bivši fudbaler Bikova Akva u 27. minutu. Torinski tim je izjednačio u 56. minutu golom Falkea.

Opet je Empoli upalio mašinu i u 70. minutu je na 3:1 povisio Di Lorenco, a u finišu meča Kaputo je postavio konačan rezultat. Empoli u poslednjem kolu gostuje Interu, a Đenovljani igraju u Firenci.

U narednoj sezoni Serije A sigurno će igrati Parma koja je sa 1:0 pobedila Fiorentinu golom Žersona u 80. minutu. Porazom je Viola došla u situaciju da strepi u poslednjem kolu za opstanak.

Ukoliko u 38. kolu izgubi od direktnog konkurenta Đenove, a Empoli pobedi Inter na gostovanju, Fiorentina će se preseliti u Seriju B.

SERIJA A, 37. KOLO

Subota

Udineze – SPAL 3:2 (3:0) (Samir 6, Okaka 31, 35 – Petanđa 53, Valoti 59)

Đenova – Kaljari 1:1 (0:1) (Krišito 89 penal – Pavoleti 40)

Sasuolo – Roma 0:0

Nedelja

Kjevo – Sampdorija 0:0

Empoli – Torino 4:1 (1:0) (Akva 27, Brigi 65, Di Lorenco 70, Kaputo 88 – Falke 56)

Parma – Fiorentina 1:0 (0:0) (Žerson 80a.g.)

Milan – Frosinone 2:0 (0:0) Juventus – Atalanta 1:1 (0:1) Napoli – Inter 4:1 (1:0)

Ponedeljak

20.30 Lacio – Bolonja

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.